Romanian jalkapalloilun suurin legenda Gheorghe Hagi on antanut potkut itselleen. 55-vuotias ”Karpaattien Maradona” valmensi omistamaansa Viitorul Constantaa vuodesta 2014 lähtien, mutta nyt on aika etsiä uutta miestä tehtävään.

– Etsimme yhdessä seuran puheenjohtajan kanssa uutta valmentajaa tulevien päivien aikana, Hagi kommentoi tiedotteessa ESPN:n mukaan.

Hagi perusti Viitorul Constantan vuonna 2009 ja omistaa seuran edelleen. Seura on tunnettu Romaniassa etenkin erinomaisena nuorten pelaajien kehittäjänä. Valmentajana Hagi johdatti Viitorulin seurahistorian ensimmäiseen Romanian-mestaruuteen vuonna 2017. Viime vuonna palkintokaappiin tulivat Romanian Cupin ja Supercupin voitot, mutta tällä kaudella joukkue ei yltänyt kuuden parhaan joukkoon ja jäi ulos eurokentiltä.

[readmore from=Hagi-Gheorghe]

Aiemmin Gheorghe Hagi on valmentanut muun muassa Romanian A-maajoukkuetta ja Galatasarayta. Pelaajana hän edusti muun muassa Real Madridia ja Barcelonaa. Hagi pelasi kaikkiaan 124 A-maaottelua ja esiintyi kolmessa MM-turnauksessa. Hänet valittiin seitsemän kertaa Romanian vuoden pelaajaksi. Vuoden 2004 Ballon d’Or-äänestyksessä Hagi oli neljäs.

Gheorghe Hagin poika Ianis Hagi, 21, edustaa seuratasolla skotlantilaista Rangersia ja on jo pelannut kymmenen A-maaottelua.