Tilastot kertovat, miksi Maurizio Sarri sai kenkää Juventuksesta Serie A:n mestaruudesta huolimatta

© Kuva: Getty Images

Juventus antoi lauantaina kenkää päävalmentajalleen Maurizio Sarrille, joka ehti toimia pestissään viime kesästä asti.

Sarrin, 61, viimeiseksi otteluksi jäi perjantainen 2-1-kotivoitto Lyonista Mestarien liigan neljännesvälierien toisessa osaottelussa. Ottelupari päättyi tulokseen 2-2, joten Lyon meni kahdeksan parhaan joukkoon vierasmaalisäännön turvin.

Vain pari viikkoa sitten Juventus varmisti Sarrin johdolla yhdeksännen peräkkäisen Italian Serie A:n mestaruutensa, mutta pelkkä pääsarjapysti ei riittänyt pelastamaan italialaisluotsia.

Muissa Italian kilpailuissa Juventus jäi nuolemaan näppejään. Coppa Italiassa Napoli kaatoi sen loppuottelussa rangaistuspotkukilpailussa, ja Italian Supercupissa Juventus hävisi Laziolle 1-3.

Sarri voitti uransa ensimmäisen pääsarjamestaruuden johdattaessaan Juventuksen Serie A:n mestariksi, mutta Bianconerin peräsimessä Italian kilpailut pitäisi voittaa näytöstyyliin, ja sitä Juventuksen kausi ei ollut. Päättyneellä kaudella Juventus oli tilastojen valossa huonompi Serie A:ssa kuin yhdelläkään viime vuosikymmenen mestaruuskautenaan.

Juventus on viimeksi kerännyt vähemmän pisteitä Serie A:ssa kymmenen vuotta sitten, jolloin se tuli sarjassa seitsemänneksi. Bianconeri myös päästi enemmän maaleja kuin kahdeksalla aiemmalla mestaruuskaudellaan ja tehtaili huonomman maalieron kuin kertaakaan tuona aikana.

Sarri siirtyi Juventukseen täksi kaudeksi Chelseasta. Kuva: Getty Images

Torinon suurseurassa on lisäksi totuttu siihen, että sarjakakkonen jää Juventuksesta hieman tukevamman matkan päähän. Juventuksen ja Internazionalen välille jäi sarjataulukossa vain yksi piste, joskin Juventus varmisti mestaruuden jo ennen päätöskierrosta.

Tilastoista huolestuttavin on kenties se, että Juventus menetti johtoasemasta 21 pistettä tällä kaudella. Yksikään Italian mestari ei ole aiemmin ”yltänyt” vastaavaan saldoon.

Sarri sai kenkää Juventuksen pudottua Lyonille, mutta Bianconerin pelaamisessa oli huolestuttavia merkkejä jo aiemmin. Kesäkuussa päättyneen koronatauon jälkeen Juventus on pelannut 14 ottelua, joista se on voittanut vain puolet. Serie A:n viimeisellä kahdeksalla kierroksella Juventus nappasi täyden pistepotin vain kahdesti.

Kaikkiaan Sarri ehti johdattaa Juventuksen 51 otteluun, joista joukkue voitti 34 ja hävisi yhdeksän.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.