Huuhkajat aloitti toisen Nations League -kautensa niukalla 0-1-tappiolla Walesia vastaan Helsingin uusitulla Olympiastadionilla viime torstaina. Tänään sunnuntaina joukkue saapuu Irlannin vieraaksi Dubliniin, eivätkä saumat täyteen pistepottiin ole tälläkään kertaa helpot.

Luottaako Rive muodostelmaansa?

Torstain Wales-ottelussa Huuhkajien suorittaminen kentän hyökkäyspäässä jäi varsin nuhaiseksi. Valkopaitojen paras sauma avautui kulmapotkun kautta Leo Väisäselle, joka ei kuitenkaan onnistunut hyödyntämään kultaista tonttiaan tyhjän maalin häämöttäessä.

Huuhkajat hallitsivat ottelussa palloa 54-prosenttisesti ja laukoivat yhteensä seitsemän kertaa, kun Wales pääsi yrittämään onneaan vain kolmesti. Ottelun ainut laukaus kohti maalia ratkaisi osoittautui kuitenkin ratkaisevaksi, kun Wales hyödynsi nukahduksen Huuhkajien puolustuksessa ja Kieffer Moore tuikkasi pallon sisään.

Jää nähtäväksi, onko Markku Kanerva halukas pitämään kiinni Walesin yllättäneestä 5-3-2-muodostelmasta sunnuntain Irlanti-ottelussa. Vaikka joukkue sai pidettyä Walesin melko hyvin kurissa koko ottelun ajan, ei se osannut puhkoa vieraiden puolustusta tarpeeksi hyvin. Joukkueen on pystyttävä paljon nälkäisempään suoritukseen hyökkäyspäässä, jotta voitto olisi mahdollinen, ja myös Kanerva tietää tämän.

LUE MYÖS: Näkökulma: Markku Kanerva vei taktisesti Ryan Giggsiä, mutta uhkakuvana horisontissa näkyy jo Mixu Paatelaisen joulukuusi

– Meidän pitää pystyä luomaan enemmän maalipaikkoja. Haemme nyt ehdottomasti ensimmäistä voittoa, ensimmäisiä pisteitä. Jotain muutoksia kokoonpanoon tulee kyllä varmasti, Kanerva kertoi lauantaina Palloliiton sivuilla.

– Perjantaina palauteltiin ja analysoitiin Wales-peliä ja siirrettiin sitten katseet Irlantiin. Toki on haastavaa näin lyhyellä valmistautumisajalla saada kaikki informaatio pelaajille. Irlanti on laatujoukkue ja siellä on paljon hyviä pelaajia, mutta olemme luottavaisia.

Irlannin uusi projekti

Irlanti aloitti uuden Nations League -kautensa 1-1-tasapelillä Bulgariaa vastaan. Samalla se aloitti uuden aikakautensa tuoreen päävalmentajansa, Stephen Kennyn alaisuudessa.

Torstain ottelussa Irlanti oli Bulgariaa aktiivisempi ja hallitsi peliä. Joukkueen ainut maali syntyi kuitenkin Robbie Bradyn kulmapotkusta, jonka Shane Duffy ohjasi sisään kamppailun kolmannella lisäminuutilla pelastaakseen Irlannin tappiolta.

Huhtikuussa Mick McCarthyn korvannut Kenny ei ollut täysin tyytyväinen näkemäänsä, minkä takia hänkin haluaa joukkueensa parantavan hyökkäyspelaamistaan sunnuntain ottelussa. Kennyn tavoite on viedä maa Huuhkajien tavoin EM-kisoihin.

– Meidän syöttöpelimme keskikentällä sujui erinomaisesti. Me emme kuitenkaan puhkoneet heidän takalinjaansa tarpeeksi hyvin. 91 prosenttia syötöistämme meni perille, mutta meidän on yritettävä avata puolustuksia paremmin, Kenny kommentoi Bulgaria-tasapelin jälkeen.

– Me kunnioitamme Suomea. He ovat selvinneet EM-kisoihin Italian, Bosnian ja Kreikan miehittämästä lohkosta. Meidän on arvostettava sitä ja taisteltava kovaa. He ovat siellä missä mekin haluaisimme olla – EM-kisoissa, Kenny kertoi sunnuntaina lehdistölle.

Mistä pelin näkee?

Ottelun Dublinista välittää katsojille tuttuun tapaan Viaplay, V Sport sekä ilmainen suoratoistopalvelu Viafree. Mikäli et ole vielä Viaplayta hankkinut, voit tilata sen kätevästi TÄSTÄ.

Ottelu potkaistaan käyntiin kello 19.00, mutta Huuhkajien ottelun lähetys alkaa jo kello 18.00. Studion miehittävät Ville Klinga, Mika Kottila ja Pasi Rautiainen, kun ottelun selostaa Ville Kuusinen.

Viaplay Urheilu

@ViaplayUrheilu
PELIPÄIVÄ! ⚽️🇫🇮

Studion tunnelmaan on mahdollista virittäytyä jo klo 15:45 alkavalla Wales-Bulgaria -ottelulla.

Suomen pelin studio-osuus käynnistyy klo 18:00.

Tervetuloa mukaan ➡️ @viaplayurheilu

🎥 @VilleKlinga, @kottilat & Rautiainen
🎙 @VilleKuusinen

#Huuhkajat #UNLfi

Ennakoidut avauskokoonpanot

Suomi ei lähde Irlannin kimppuun samalla kokoonpanolla kuin Walesia vastaan. Torstaina loukkaantunut Joni Kauko tuskin pelaa, minkä lisäksi Sauli Väisänen on ottelusta sivussa. Vaihdosta sisään astelleet Thomas Lam, Fredrik Jensen ja Pyry Soiri ovat kaikki vaihtoehtoja Kanervan avaukseen, mutta myös Niko Hämäläinen saattaa tehdä debyyttinsä Suomen A-maajoukkueessa.

Suurin kysymys lienee muodostelma, jota Kanerva aikoo käyttää Irlantia vastaan. Dublinissa 3-5-2-ryhmitys voisi toimia paremmin kuin Walesia vastaan, jos Suomi suostuu luovuttamaan pallonhallinnan Irlannille ja panostaa täysillä vastahyökkäyksiin. Teemu Pukin pystyjuoksut piikissä ja Glen Kamaran suunnanmuutokset keskikentällä nousevat tällöin entistä tärkeämpään rooliin.