Huuhkajat avasi pistetilinsä Nations Leaguessa Irlannin kustannuksella 1-0-voitolla sunnuntai-iltana. Voittomaalista vastasi penkiltä aloittanut Fredrik Jensen, joka onnistui maalinteossa 19 sekuntia sen jälkeen, kun hänet vaihdettiin kentälle. (LUE OTTELURAPORTTI)

Arvioimme Suomen pelaajien otteet Irlantia vastaan ja jaoimme pelaajille arvosanan asteikolla 4-10.

Lukas Hradecky, maalivahti
Arvosana: 7

Perusvahva esitys Lukelta. Pari huolimatonta pelinavausta tarjosi Irlannille mahdollisuuksia maalintekoyrityksiin. Torjui kuitenkin varmasti Harry Arterin kaukolaukauksen ja Callum Robinsonin puolittaisen läpiajon pienestä kulmasta.

Nicholas Hämäläinen, vasen wingback
Arvosana: 6,5

Hoiti paikkansa kunnialla. Tarjosi hyökkäysvaihtoehtoja leveydestä vasemmalla laidalla, vaikka Suomi hyökkäsi aktiivisemmin oikean laidan kautta. Vaihtoon 79. minuutilla.

Juhani Ojala, toppari
Arvosana: 8,5

Huikea peli Vejlen topparilta. Voitti kaksinkamppailut ja avasi peliä syvältä. Suomen kulmapotkuissa vaarallinen pääpelaaja. Vastaavanlaisten esitysten jatkuessa haastaa tosissaan Joona Toiviota ja Paulus Arajuurta avauskokoonpanossa – tai kolmen linjalla jatkettaessa liittyy heidän seuraan.

Daniel O’Shaughnessy, toppari

Pallollisesti hyvä peliä avaava puolustaja. Kaipaa lisää kovuutta kaksinkamppailuihin. Tarjoaa pitkällä lingollaan vaihtoehtoja hyökkäyspään rajaheittoihin.

Leo Väisänen, toppari

Wales-ottelun pettymys ei näkynyt otteissa Irlantia vastaan. Hoiti tehtävänsä, ei enempää, ei vähempää.

Nikolai Alho, oikea wingback
Arvosana: 8

Vahva molempiin suuntiin oikealla laidalla. Tarjoaa hyviä keskityksiä ja uskaltaa haastaa hyökkäyssuuntiin. Varmaa puolustuspelaamista.

Tim Sparv, keskikenttä
Arvosana: 6

Wales-ottelu oli kapteenille haastava, mutta palasi Irlantia vastaan tasolleen – joskaan ei parhaimmilleen. Melko näkymätön ottelussa, mikä toisaalta on puolustavassa roolissa pelaavalle keskikenttäpelaajalle myös hyvä asia.

Glen Kamara, keskikenttä

Ottelusta toiseen Suomen parhaimmistoa. Riistää palloja, käynnistää hyökkäyksiä ja hallitsee Suomen keskikentän pallollista pelaamista. Suomen vaarallisimmat hyökkäykset lähtivät toistuvasti Kamaran aloitteista.

Robert Taylor, keskikenttä
Arvosana: 9

Mikä ottelu Taylorilta! Tarjoili Pukille läpiajon alkuhetkillä. Syötti Jensenin voittomaalin. Irlannin puolustus oli jatkuvasti ongelmissa, kun Taylor pääsi etenemään pallon kanssa.

Joel Pohjanpalo, hyökkääjä
Arvosana: 5

Ei päässyt oikein missään vaiheessa peliin sisään. Vaihdettiin pois tunnin kohdalla. Alhon keskityksestä täräytti volleysta kohti kulmalippua ensimmäisellä jaksolla. Vaihtoon 63. minuutilla.

Teemu Pukki, hyökkääjä
Arvosana: 5,5

Yhtä näkymättömissä kuin Pohjanpalo. Ei onnistunut löytämään juoksutiloja Irlannin linjojen taakse. Viimeiset ratkaisut epäonnistuivat. Olisi pitänyt tehdä maali Taylorin läpisyötöstä, mutta vireen löytyessä Pukki varmasti saa ruudin kuivumaan. Vaihtoon 90. minuutilla.