KuPS-tähti Ilmari Niskanen liittyi saksalaisseuraan monivuotisella sopimuksella – ”Saamme hänessä nälkäisen, dynaamisen ja hyvin lahjakkaan pelaajan”

© Kuva: Juha Tamminen

Kuopion Palloseura kertoi torstaina, että sen laitahyökkääjä Ilmari Niskanen siirtyy ulkomaille. Savon Sanomat uutisoi tuoreen Huuhkaja-debytantin liittyvän Ingolstadtiin, ja perjantaina Niskasen, 22, uusi seura vahvisti siirron.

Saksan 3. Ligassa pelaava Ingolstadt kertoo tiedotteessaan, että Niskanen on solminut seuran kanssa ”monivuotisen” sopimuksen. Transfermarkt-sivuston mukaan kyseessä on kolmen vuoden diili.

KuPS saa Niskasesta seurahistoriansa suurimman siirtokorvauksen, mutta summa pidetään salassa. KuPS on myös neuvotellut jatkosiirtoprosentit, mikäli Niskanen siirtyy urallaan Ingolstadtista eteenpäin.

Niskanen kertoo Ingolstadtin sivuilla, että siirrosta Saksaan keskusteltiin jo hyvissä ajoin.

– Olennainen syy siirtooni on tapa, miten Schanzer (Ingolstadtin lempinimi) teki töitä minut saadakseen. Keskustelut olivat koko ajan erittäin miellyttäviä, ja seuralla on kunnianhimoisia tavoitteita.

– Tarkkailimme Ilmaria muun muassa muutama viikko sitten Suomessa. Hän ilmaisi jo hyvissä ajoin, että halusi ehdottomasti siirtyä Schanzeriin. Saamme hänessä nälkäisen, dynaamisen ja hyvin lahjakkaan pelaajan, joka on vielä uransa alussa ja josta voi tulla pitkällä aikajänteellä joukkueemme keskeinen rakennuspalanen, kommentoi Ingolstadtin tekninen johtaja Florian Zehe.

Niskanen on Ingolstadtin viides hankinta alkavan kauden alla. Ingolstadt pelaa ensimmäisen sarjaottelunsa 3. Ligassa sunnuntaina Uerdingeniä vastaan.

Vuonna 2004 kahden seuran fuusiosta syntynyt FC Ingolstadt 04 pelasi kausina 2015-16 ja 2016-17 Saksan korkeimmalla tasolla Bundesliigassa ja seuraavat kaksi kautta 2. Bundesliigassa.

Ingolstadt putosi viime kaudeksi 3. Ligaan, mutta oli todella lähellä nousta takaisin toiselle sarjaportaalle jo ensimmäisellä yrittämällä. Ingolstadt tuli sarjataulukossa neljänneksi ja pääsi karsimaan noususta 2. Bundesliigaan, koska 3. Ligan voittanut Bayern Münchenin reservijoukkue ei saanut nousta. Ingolstadt pelasi nousukarsinnassa Nürnbergiä vastaan, mutta joutui pettymään kaksiosaisen ottelun päätyttyä 3-3-tasapeliin. Nürnberg säilytti paikkansa 2. Bundesliigassa vierasmaalisäännön turvin. Sarjapaikan ratkaissut vierasmaali syntyi toisen osaottelun 96. minuutilla.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.