KuPS:n ja eurovastustaja Sūduvan lähtökohdat illan otteluun poikkeuksellisen erilaiset: ”Tärkeä peli koko Suomen jalkapalloilulle”

© Kuva: Juha Tamminen

KuPS pelaa melkoisen otteluruuhkan keskellä kenties jälleen tähänastisen kauden tärkeimmän ottelunsa, kun se isännöi torstaina kello 18.30 liettualaista FK Sūduvaa. Myös tämä Eurooppa-liigan 3. karsintakierroksen peli pelataan tyhjille katsomoille, mutta sitä voi seurata maksullisen Ruutu-palvelun kautta.

Siinä, missä KuPS:lla on syyskuussa pelattuina jo neljä ottelua, on Sūduva pelannut tässä kuussa vain yhden pelin, vajaan kahden viikon takaisen cup-koitoksen Vilniaus Vytisiä vastaan. Elokuun alusta lähtien KuPS on pelannut 11 ottelua ja Sūduva vain kuusi. Näistä kaksi oli Mestarien liigan karsintojen otteluita. Viimeisimmässä niistä Sūduva koki 0-3 -tappion Maccabi Tel Aviville 26. elokuuta.

Vierasjoukkueella on taukoa europeleistä siis yli neljä viikkoa, kun KuPS pelasi loistavan ja ikimuistoisen Slovan Bratislava -ottelunsa vain viikko sitten. Tuossa pelissä KuPS oli tappiolla niin jatkoajalla kuin rangaistuspotkukisassakin, mutta käänsi ottelun lopulta edukseen.

Samanlaista venymistä kaivattaneen tänäänkin, sillä Marijampolen teollisuuskaupungista ponnistava FK Sūduva on pelannut Eurooppa-liigan playoff-kierroksella kolmena vuonna putkeen, ja sen ydinryhmä koostuu kokeneista ja pitkään yhdessä pelanneista pelaajista. Täältä voi tutustua Sūduvan joukkueeseen tarkemmin.

KuPS:n valmentaja Arne Erlandsen vakuuttaa, että vastustajaan on tutustuttu mahdollisimman hyvin. Siten halutaan saada joukkueesta paras mahdollinen suoritustaso esiin.

– Me olemme tutkineet vastustajaa tarkasti. He ovat pelanneet tänä syksynä kaksi europeliä, Flora Tallinnaa ja Maccabi Haifaa vastaan ja nämä pelit toimivat meidän tietolähteinämme, Erlandsen toteaa KuPS:n kotisivujen ennakossa.

– Sūduva on kokenut joukkue eurokentillä ja torstainen peli on tärkeä ottelu niin meille itsellemme kuin koko Suomen jalkapalloilulle. Meidän on oltava korkealla tasolla jokaisessa ottelussa, jos haluaa voittaa.

– Slovan-ottelu oli meiltä hyvä. Euroopassa pelaaminen ja siellä menestyminen on paljon vaikeampaa kuin Veikkausliigassa ja siksi meidänkin on oltava todella korkealla tasolla.

KuPS on voittanut Veikkausliigassa kuusi ottelua peräkkäin, joten mitään ujosteltavaa ei illan isännillä ole.

– Me ollaan saatu pisteitä rutiinipelilläkin. Se on tosi tärkeää, sillä kaikkia pelejä ei voi pelata täydellisesti, KuPS:n keskikenttäpelaaja Petteri Pennanen toteaa KuPS:n YouTube-kanavan haastattelussa.

– Se näkyy kopissakin siinä, että itseluottamus on kasvanut. Viime viikon torstain esitys näytti, että kun pelaamme hyvän pelin, voimme voittaa kenet vain.

KuPS ansaitsi paikasta kolmannella karsintakierroksella palkintorahoina 280 000 euroa. Voitto tänään toisi pottiin 300 000 euroa lisää. Mahdollisella playoff-kierroksella odottaisi ensi viikolla vieraspeli joko ruotsalaista Djurgårdenia tai romanialaista CFR Clujta vastaan.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.