Kuopion Palloseura jatkaa Eurooppa-liigan kolmannelle karsintakierrokselle voitettuaan torstaina slovakialaisen Slovan Bratislavan kotikentällään. Ottelu oli varsinaisen peliajan ja jatkoajan päättyessä tasalukemissa, mutta KuPS vei voiton rangaistuspotkukilpailussa.

Kuopion Palloseura

@KuPS1923
🟡⚫EUROPELIPÄEVÄ!⚫🟡

🔥Kuopion Palloseura hyökkää Slovan Bratislavan kimppuun seuraavalla kokoonpanolla.

📺 Ruutu+ auki kello 18.20.

#KuPS #UELfi #ponsse #kuopio

Joukkueet taistelivat ensimmäisen kymmenminuuttisen ajan pallonhallinnasta ja Slovan tukki kuopiolaisten etenemisväylät tehokkaasti. Varsinkaan keskustasta ei edetty vieraiden puoliskolle.

KuPS sai loistavan tekopaikan 21. minuutilla. Isännät hyödynsivät Slovanin heikon avauspelaamisen ja Urho Nissilä riisti pallon syvällä vieraiden puoliskolla. Nissilä petasi avopaikan Ville Saxmanille, jonka laukaus rangaistusalueen sisältä epäonnistui pahasti. Kapteeni hautasi syystäkin kasvonsa kämmeniinsä.

Ruutu Urheilu

@RuutuUrheilu
Näistä pitäisi tehdä - KuPS:n hyvä karvauspeli ei aivan tuota tulosta #ruutu #veikkausliiga ruutu.fi/video/3688796

Kuopiolaisten prässääminen ja hyökkäyspelaaminen kehittyi roimasti avausjakson edetessä, mutta kotijoukkueen viimeistely tökki pahasti. Puolen tunnin kohdalla oli Saxmanin vuoro riistää pallo Slovanin rangaistusalueen tuntumassa. Kapteeni tarjoili vierelleen Niskaselle, jonka veto lähietäisyydeltä viuhui sivuverkkoon.

Hetkeä myöhemmin Niskanen alusti pitkän juoksunsa jälkeen tekopaikan Nissilälle, joka haki vielä maltilla oikean jalkansa vapaaksi ja laukoi maata pitkin. Vedossa ei ollut kuitenkaan tarpeeksi puhtia ja tarkkuutta.

Vierasjoukkue osoitti vaarallisuutensa nopeilla hyökkäyksillä, mutta paitsioliputus pelasti KuPS:n parikin kertaa. Slovan oli todella lähellä siirtyä johtoon 41. minuutilla, kun Slovanin Rafael Ratão karkasi Niskasen kehnon vapaapotkun jälkeen omalta puoliskoltaan läpiajoon. Ratão kiihdytti karkuun KuPS:n alimmalta mieheltä ja lähti ohittamaan vielä maalivahti Otso Virtasta, mutta suomalaistorjuja kauhoi pallon pois brassihyökkääjältä ja esti varman maalin.

Tilanteiden valossa kummankin joukkueen olisi pitänyt saada pallo pussiin ennen taukoa vähintään kerran. Molemmat saivat luotua avausjaksolla viisi maalintekoyritystä.

Kuopion Palloseura

@KuPS1923
45min KuPS - Slovan Bratislava 0-0.

Varsin tasainen avausjakso, jossa molemmilla oli muutama mainio maalipaikka. Tästä on hyvä jatkaa, toiselle jaksolle lisää huolellisuutta mukaan. #KuPS #UELfi #ponsse

Toisella puoliskolla potentiaaliset maalipaikat olivat vähissä kummassakin päädyssä. Erotuomarin pilli soi tasaiseen tahtiin lukuisten rikkeiden takia.

KuPS rakensi kymmenisen minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä vaarallisen paikan Saku Savolaiselle. Niskasen keskitys tavoitti puolustajan rangaistusalueelta ja Savolainen tykitti kohti maalia, mutta Dominik Greif venyi Slovanin maalilla paraatipelastukseen.

Ruutu Urheilu

@RuutuUrheilu
Erinomainen paikka jälleen KuPS:lle - slovakialaisten maalivahti tekee kuitenkin unelmatorjunnan! #ruutu #veikkausliiga ruutu.fi/video/3688829

Greif piti Slovanin ottelussa mukana myös loppuminuuteilla. Petteri Pennasen voimakas kuti kulmapotkun jälkitilanteessa lähti hyvin kohti maalia, mutta slovakialaistorjuja venyi jälleen upeasti vedon tielle.

Ratkaisua ei saatu aikaiseksi varsinaisen peliajan puitteissa, joten vuorossa oli jatkoaika.

Kuopiolaisten kauhuksi Slovan Bratislava siirtyi johtoon 111. minuutilla. Vernon De Marco löysi keskityksellään Žan Medvedin, joka nousi puolustajien keskeltä puskemaan. Otso Virtanen sai näppejään vedon tielle, muttei kyennyt estämään osumaa. 0-1.

Ruutu Urheilu

@RuutuUrheilu
Pitkään sitä haettiin - Slovan Bratislava iskee ottelun ensimmäisen maalin 111. minuutilla #ruutu #veikkausliiga ruutu.fi/video/3688844

Kotijoukkue taisteli kuitenkin loppuun asti ja iski tasoitusmaalin 120. minuutilla. Usman Sale palautti pelivälineen maalin edustalle Slovanin epäonnistuneen purkuyrityksen jälkeen ja Aniekpeno Udoh ohjasi kuulan Greifin naaman edestä sisään. 1-1.

Enempää osumia ei jatkoajalla nähty, joten voittaja oli selvitettävä rangaistuspotkukilpailussa. Kummankin joukkueen kaksi ensimmäistä vetäjää onnistuivat. KuPS:n kolmas laukoja Ilmari Niskanen veti keskelle maalia ja Greif torjui helposti. KuPS:n maalivahti Otso Virtanen pisti kuitenkin paremmaksi ja pysäytti kaksi Slovan Bratislavan viimeistä vetäjää.

KuPS kohtaa ensi viikolla kolmannella karsintakierroksella Liettuan mestari Suduvan.

Kuopion Palloseura

@KuPS1923
KUOPION PALLOSEURA JATKOOOOOOOOOOON!!!!!!!!!