KuPS löi Slovakian mestarin dramaattisten vaiheiden jälkeen – Otso Virtanen torjui Slovan Bratislavan kumoon rangaistuspotkukilpailussa

© Kuva: Juha Tamminen

Kuopion Palloseura jatkaa Eurooppa-liigan kolmannelle karsintakierrokselle voitettuaan torstaina slovakialaisen Slovan Bratislavan kotikentällään. Ottelu oli varsinaisen peliajan ja jatkoajan päättyessä tasalukemissa, mutta KuPS vei voiton rangaistuspotkukilpailussa.

Joukkueet taistelivat ensimmäisen kymmenminuuttisen ajan pallonhallinnasta ja Slovan tukki kuopiolaisten etenemisväylät tehokkaasti. Varsinkaan keskustasta ei edetty vieraiden puoliskolle.

KuPS sai loistavan tekopaikan 21. minuutilla. Isännät hyödynsivät Slovanin heikon avauspelaamisen ja Urho Nissilä riisti pallon syvällä vieraiden puoliskolla. Nissilä petasi avopaikan Ville Saxmanille, jonka laukaus rangaistusalueen sisältä epäonnistui pahasti. Kapteeni hautasi syystäkin kasvonsa kämmeniinsä.

Kuopiolaisten prässääminen ja hyökkäyspelaaminen kehittyi roimasti avausjakson edetessä, mutta kotijoukkueen viimeistely tökki pahasti. Puolen tunnin kohdalla oli Saxmanin vuoro riistää pallo Slovanin rangaistusalueen tuntumassa. Kapteeni tarjoili vierelleen Niskaselle, jonka veto lähietäisyydeltä viuhui sivuverkkoon.

Hetkeä myöhemmin Niskanen alusti pitkän juoksunsa jälkeen tekopaikan Nissilälle, joka haki vielä maltilla oikean jalkansa vapaaksi ja laukoi maata pitkin. Vedossa ei ollut kuitenkaan tarpeeksi puhtia ja tarkkuutta.

Vierasjoukkue osoitti vaarallisuutensa nopeilla hyökkäyksillä, mutta paitsioliputus pelasti KuPS:n parikin kertaa. Slovan oli todella lähellä siirtyä johtoon 41. minuutilla, kun Slovanin Rafael Ratão karkasi Niskasen kehnon vapaapotkun jälkeen omalta puoliskoltaan läpiajoon. Ratão kiihdytti karkuun KuPS:n alimmalta mieheltä ja lähti ohittamaan vielä maalivahti Otso Virtasta, mutta suomalaistorjuja kauhoi pallon pois brassihyökkääjältä ja esti varman maalin.

Tilanteiden valossa kummankin joukkueen olisi pitänyt saada pallo pussiin ennen taukoa vähintään kerran. Molemmat saivat luotua avausjaksolla viisi maalintekoyritystä.

Toisella puoliskolla potentiaaliset maalipaikat olivat vähissä kummassakin päädyssä. Erotuomarin pilli soi tasaiseen tahtiin lukuisten rikkeiden takia.

KuPS rakensi kymmenisen minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä vaarallisen paikan Saku Savolaiselle. Niskasen keskitys tavoitti puolustajan rangaistusalueelta ja Savolainen tykitti kohti maalia, mutta Dominik Greif venyi Slovanin maalilla paraatipelastukseen.

Greif piti Slovanin ottelussa mukana myös loppuminuuteilla. Petteri Pennasen voimakas kuti kulmapotkun jälkitilanteessa lähti hyvin kohti maalia, mutta slovakialaistorjuja venyi jälleen upeasti vedon tielle.

Ratkaisua ei saatu aikaiseksi varsinaisen peliajan puitteissa, joten vuorossa oli jatkoaika.

Kuopiolaisten kauhuksi Slovan Bratislava siirtyi johtoon 111. minuutilla. Vernon De Marco löysi keskityksellään Žan Medvedin, joka nousi puolustajien keskeltä puskemaan. Otso Virtanen sai näppejään vedon tielle, muttei kyennyt estämään osumaa. 0-1.

Kotijoukkue taisteli kuitenkin loppuun asti ja iski tasoitusmaalin 120. minuutilla. Usman Sale palautti pelivälineen maalin edustalle Slovanin epäonnistuneen purkuyrityksen jälkeen ja Aniekpeno Udoh ohjasi kuulan Greifin naaman edestä sisään. 1-1.

Enempää osumia ei jatkoajalla nähty, joten voittaja oli selvitettävä rangaistuspotkukilpailussa. Kummankin joukkueen kaksi ensimmäistä vetäjää onnistuivat. KuPS:n kolmas laukoja Ilmari Niskanen veti keskelle maalia ja Greif torjui helposti. KuPS:n maalivahti Otso Virtanen pisti kuitenkin paremmaksi ja pysäytti kaksi Slovan Bratislavan viimeistä vetäjää.

KuPS kohtaa ensi viikolla kolmannella karsintakierroksella Liettuan mestari Suduvan.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.