SS: KuPS:n juhlien keskeltä suuri siirtouutinen – tähtipelaaja Ilmari Niskanen lähtee Saksaan ennätyssummalla

© Kuva: Getty Images

Kuopion Palloseuran laitahyökkääjä Ilmari Niskanen siirtyy Saksan 3. Ligassa pelaavaan Ingolstadtiin, kertoo Savon Sanomat.

KuPS kertoo tiedotteessaan, että se saa 22-vuotiaasta Niskasesta seurahistoriansa suurimman siirtokorvauksen, mutta summa pidetään salassa. KuPS on myös neuvotellut jatkosiirtoprosentit, mikäli Niskanen siirtyy urallaan eteenpäin.

Niskanen pelasi toistaiseksi viimeisen ottelunsa KuPS:n paidassa torstaina, kun Veikkausliigan hallitseva mestari jatkoi Eurooppa-liigan kolmannelle karsintakierrokselle kaatamalla slovakialaisen Slovan Bratislavan rangaistuspotkukilpailussa. Niskanen pelasi ottelussa täydet minuutit ja epäonnistui pilkussaan, mutta Otso Virtanen torjui kuopiolaiset jatkoon pysäyttämällä Slovanin kaksi viimeistä vetäjää.

Kiuruveden Palloilijoissa jalkapallo-oppinsa saanut Niskanen siirtyi KuPS:n riveihin vuonna 2013 ja pelasi savolaisseuran paidassa 154 Veikkausliigan ottelua tehden niissä yhteensä 18 maalia ja syöttäen 26. Viime kaudella hän iski KuPS:n voittomaalin, kun joukkue ratkaisi Veikkausliigan mestaruuden ottelussa FC Interiä vastaan.

Niskanen debytoi tässä kuussa Suomen A-maajoukkueessa, kun hän pelasi Nations Leaguen avausottelussa Huuhkajien aloituskentällisessä Walesia vastaan.

Ingolstadt aloittaa kautensa Saksan kolmanneksi korkeimmalla sarjaportaalla ensi sunnuntaina kotonaan Uerdingeniä vastaan.

LUE MYÖS:


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.