Kuopion Palloseuran päävalmentaja Arne Erlandsen kertoi olevansa erittäin tyytyväinen siihen, miten hänen joukkueensa suoriutui Eurooppa-liigan toisen karsintakierroksen ottelussa slovakialaista Slovan Bratislavaa vastaan.

KuPS:n jatkopaikka ratkesi vasta 120 minuutin ja rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Slovan siirtyi johtoon 111. minuutilla, mutta Aniekpeno Udoh toi kotijoukkueen tasoihin juuri ennen jatkoajan päättymistä.

Rangaistuspotkukilpailussa Ilmari Niskanen epäonnistui isäntien kolmantena vetäjänä, mutta maalivahti Otso Virtanen paikkasi joukkuekaverinsa mokan torjumalla slovakialaisten kaksi viimeistä vetoa.

– Tämä oli hyvä ottelu molemmilta joukkueilta. Me voitimme ansaitusti, tämä oli erittäin hyvä ottelu. Me olemme tyytyväisiä siihen, mitä joukkue tänään esitti. Me pelasimme erittäin hyvin ja pelaajat tekivät kentällä niitä asioita mitä me halusimmekin, kommentoi norjalaisluotsi Erlandsen KuPS:n verkkosivujen mukaan.

– Me loimme paljon tilanteita erityisesti ensimmäisellä puoliajalla ja puolustuspelaaminen oli parempaa. Tämä ottelu oli täysin kansainvälistä tempoa. Pelaajat ovat kovassa kunnossa, eikä meille ole ongelma pelata tällaisia otteluita peräkkäin. Tämä on ehkä meidän paras ottelumme tällä kaudella. Me olemme tyytyväisiä joukkuepuolustamiseen ja tämä oli meiltä maksimaalisen kompakti esitys. Korkea prässi toimi hyvin ja samanlaista me haluamme esittää Veikkausliigassakin. Ensi viikolla meillä on edessämme uusi matsi ja on hyvä asia koko suomalaiselle jalkapalloilulle, että suomalainen joukkue menestyy.

Kuopion Palloseura

@KuPS1923
Meiltähän tämä käy.

Myös KuPS:n kapteeni Ville Saxman kehui omiensa tekemistä ja antoi erityiskiitokset Virtaselle, joka esitti hyviä torjuntoja jo ennen pilkkuja.

– Ensimmäisellä puoliajalla me saimme prässin toimimaan hyvin ja me loimme hyviä paikkoja. Nyt me puolustimme hyvin ja vastustaja jäi vähille paikoille. Maalivahti Otso Virtanen pelasi mahtavan pelin.

– Toisella puoliajalla me olimme enemmän puolustuskannalla. Lopussa tultiin tasoihin ja päästiin rankeille. Jatkoajalla vastustaja jaksoi rummuttaa palloa enemmän. Me olemme hyvässä fyysisessä kunnossa ja hyvin me pysyimme vauhdissa mukana. Hyvin me jaksettiin painaa ja voitot nostavat joukkueen henkistä meininkiä. Me on pärjätty hyvin aiemmissakin europeleissä ja nyt me näytettiin että me pystytään kääntämään pelejä meillekin.

Ensi viikolla KuPS kohtaa Eurooppa-liigan kolmannella karsintakierroksella Liettuan mestari Suduvan.

LUE MYÖS: