Rikkooko Cristiano Ronaldo pian rikkomattoman ennätyksen? – Näin syntyivät 100 maaottelumaalia

© Kuva: Getty Images

Portugali otti tiistaina toisen voittonsa toisesta ottelusta Nations Leaguessa, kun se kaatoi Ruotsin maalein 2-0. Portugali johtaa omaa lohkoaan puhtaalla pelillä tasapistein yhdessä Ranskan kanssa.

Vieraiden molemmista maaleista vastasi elävä legenda Cristiano Ronaldo, jolle maalit olivat maajoukkueessa järjestyksessä sadas ja sadasensimmäinen.

Cristiano Ronaldosta tuli ensimmäinen eurooppalainen pelaaja, joka ylsi maagiseen sadan ottelun rajapyykkiin. Toiseksi tehokkaimmat ovat olleet jo uransa päättäneet unkarilainen Ferenc Puskás (84 maalia) ja saksalainen Miroslav Klose (71). Aktiivisista maajoukkuepelaajista lähimpänä on Puolan Robert Lewandowski 61 maalillaan.

Kun vertailualueeksi laajennetaan koko maailma, on Cristiano Ronaldon edellä vain yksi pelaaja, Iranille 109 maalia tehnyt Ali Daei. Nyt 51-vuotias Daei debytoi A-maajoukkueessa 24-vuotiaana vuonna 1993 ja pelasi maajoukkueessa 13 vuoden ajan.

Daei teki 109 maaliaan kaikkiaan 149 maaottelussa. Kolmena kalenterivuonna tahti oli yli maalin per peli: vuonna 1996 (18 peliä/22 maalia), vuonna 2000 (19/20) ja vuonna 2004 (16/17). MM-kisoissa Daei ei tehnyt yhtään maalia, mutta Aasian mestaruuskisoissa 14. Sadan maalin rajapyykin Daei ylitti marraskuussa 2004, reilut puolitoista vuotta ennen maajoukkueuransa päättymistä.

Cristiano Ronaldo on nyt 35-vuotias. Hänellä on sopimusta Juventuksen kanssa jäljellä vielä kaksi vuotta, ja todennäköisesti suuret halut pelata sekä vuoden 2021 EM-kisoissa että Qatarin MM-turnauksessa loppuvuodesta 2022. Väliin mahtuu tietysti paljon karsintaotteluja, Nations Leaguen pelejä ja harjoituspelejä, joten on hyvin mahdollista, että Portugalin supertähti porhaltaa vielä Ali Daein rikkomattomana pidetyn ennätyksen ohi ennen maajoukkueuransa päättymistä.

Tilastopalvelu GracenoteLive listasi tarkempia yksityiskohtia Cristiano Ronaldon sadasta ensimmäisestä maaottelumaalista. Twiitti paljasti muun muassa, että maaleista 54 syntyi oikealla jalalla, 24 päällä ja 22 vasemmalla jalalla. Myös 101. maali lähti Ronaldon oikean jalan nappulakengästä.

Sadasta maalista 11 on syntynyt rankkareista ja kymmenen suorasta vapaapotkusta. Eniten maaleja Ronaldolle on alustanut kahdeksan osumaa syöttänyt Ricardo Quaresma. Kuusi maalia syöttivät Bernardo SilvaDeco ja João Moutinho. 101. maalin syötti João Félix.

Siinä missä Ali Daein maaleista 27 syntyi ystävyysotteluissa, on Cristiano Ronaldo tehnyt 47 harjoitusottelussaan ”vain” 17 maalia. Arvoturnauksissa maaleja on syntynyt 16, yhdeksän EM- ja seitsemän MM-kisoissa. EM- ja MM-karsinnoissa Ronaldo on latonut huikeat 61 maalia. Confederations Cupissa maaleja on kaksi ja Nations Leaguessa nyt viisi maalia kolmessa ottelussa.

Juttua on muokattu 9.9. kello 10.22. Portugali pelasi ottelunsa tiistaina, ei maanantaina.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.