Portugali otti tiistaina toisen voittonsa toisesta ottelusta Nations Leaguessa, kun se kaatoi Ruotsin maalein 2-0. Portugali johtaa omaa lohkoaan puhtaalla pelillä tasapistein yhdessä Ranskan kanssa.

Vieraiden molemmista maaleista vastasi elävä legenda Cristiano Ronaldo, jolle maalit olivat maajoukkueessa järjestyksessä sadas ja sadasensimmäinen.

Cristiano Ronaldosta tuli ensimmäinen eurooppalainen pelaaja, joka ylsi maagiseen sadan ottelun rajapyykkiin. Toiseksi tehokkaimmat ovat olleet jo uransa päättäneet unkarilainen Ferenc Puskás (84 maalia) ja saksalainen Miroslav Klose (71). Aktiivisista maajoukkuepelaajista lähimpänä on Puolan Robert Lewandowski 61 maalillaan.

Kun vertailualueeksi laajennetaan koko maailma, on Cristiano Ronaldon edellä vain yksi pelaaja, Iranille 109 maalia tehnyt Ali Daei. Nyt 51-vuotias Daei debytoi A-maajoukkueessa 24-vuotiaana vuonna 1993 ja pelasi maajoukkueessa 13 vuoden ajan.

Daei teki 109 maaliaan kaikkiaan 149 maaottelussa. Kolmena kalenterivuonna tahti oli yli maalin per peli: vuonna 1996 (18 peliä/22 maalia), vuonna 2000 (19/20) ja vuonna 2004 (16/17). MM-kisoissa Daei ei tehnyt yhtään maalia, mutta Aasian mestaruuskisoissa 14. Sadan maalin rajapyykin Daei ylitti marraskuussa 2004, reilut puolitoista vuotta ennen maajoukkueuransa päättymistä.

Cristiano Ronaldo on nyt 35-vuotias. Hänellä on sopimusta Juventuksen kanssa jäljellä vielä kaksi vuotta, ja todennäköisesti suuret halut pelata sekä vuoden 2021 EM-kisoissa että Qatarin MM-turnauksessa loppuvuodesta 2022. Väliin mahtuu tietysti paljon karsintaotteluja, Nations Leaguen pelejä ja harjoituspelejä, joten on hyvin mahdollista, että Portugalin supertähti porhaltaa vielä Ali Daein rikkomattomana pidetyn ennätyksen ohi ennen maajoukkueuransa päättymistä.

Squawka

@Squawka

Squawka

@Squawka
165 games. 100 goals.

Cristiano Ronaldo is the first man in history to reach a century for a European country in international football. 🐐
Cristiano Ronaldo has now scored 101 international goals.

He'll be top of this list for a very long time. 🐐

Tilastopalvelu GracenoteLive listasi tarkempia yksityiskohtia Cristiano Ronaldon sadasta ensimmäisestä maaottelumaalista. Twiitti paljasti muun muassa, että maaleista 54 syntyi oikealla jalalla, 24 päällä ja 22 vasemmalla jalalla. Myös 101. maali lähti Ronaldon oikean jalan nappulakengästä.

Sadasta maalista 11 on syntynyt rankkareista ja kymmenen suorasta vapaapotkusta. Eniten maaleja Ronaldolle on alustanut kahdeksan osumaa syöttänyt Ricardo Quaresma. Kuusi maalia syöttivät Bernardo Silva, Deco ja João Moutinho. 101. maalin syötti João Félix.

Gracenote Live

@GracenoteLive
💯 - Several details on Cristiano Ronaldo's 100 international goals for Portugal

Siinä missä Ali Daein maaleista 27 syntyi ystävyysotteluissa, on Cristiano Ronaldo tehnyt 47 harjoitusottelussaan ”vain” 17 maalia. Arvoturnauksissa maaleja on syntynyt 16, yhdeksän EM- ja seitsemän MM-kisoissa. EM- ja MM-karsinnoissa Ronaldo on latonut huikeat 61 maalia. Confederations Cupissa maaleja on kaksi ja Nations Leaguessa nyt viisi maalia kolmessa ottelussa.

Squawka

@Squawka
Cristiano Ronaldo has now scored 101 international goals - as many as the all-time leading scorers of France (51, Thierry Henry) and Netherlands (Robin Van Persie 50) combined.

Scary.

Juttua on muokattu 9.9. kello 10.22. Portugali pelasi ottelunsa tiistaina, ei maanantaina.