HJK kasvatti komeaa putkeaan – Toni Koskelan mukaan mestaruustaisto on yhä kolmen kauppa: ”Nyt kilpaillaan ihan tosissaan”

© Kuva: Juha Tamminen

Helsingin Jalkapalloklubi otti maukkaan revanssin Helsingin IFK:sta kauden toisessa Stadin Derbyssä.

Maltillisesta avausjaksosta huolimatta HJK teki peräti kolme maalia pelin viimeisen parikymppisen aikana ja nappasi HIFK:sta komean voiton Töölön pimenevässä illassa (lue lisää).

HJK-valmentaja Toni Koskela oli näkemäänsä varsin tyytyväinen, vaikkei peli osoittautunutkaan samanlaiseksi trilleriksi kuin syyskuun spektaakkelimainen jännitysnäytelmä. HIFK voitti silloin HJK:n 4-3-lukemin.

– Kyllä, ottelu oli todella erilainen kuin viimeksi. HIFK:lla oli paljon poissaolijoita ja meidän pelaajilla painoi rasitus vielä torstain matsista, Koskela totesi lehdistölle ottelun jälkeen.

– Ehkä ensimmäinen jakso oli tylsempi kuin viimeksi, eikä toinenkaan puoliaika mitään ilotulitusta ollut. Meidän penkki ratkaisi kuitenkin pelin, kun saatiin tuoreiden jalkojen kautta lisää vauhtia peliin ja sitä kautta ne tarvittavat maalit.

LUE MYÖS: Tim Väyrynen ratkaisi Stadin Derbyn upealla sisääntulolla: ”Olen todella iloinen, että onnistuin siinä”

Voitto vie HJK:n kolmen pisteen päähän KuPS:sta sarjataulukon piikkipaikalla. KuPS hävisi torstaina FC Interille ja sunnuntaina Hongalle – kummankin kamppailun lukemin 0-2.

Koskela ei kuitenkaan pidä tämän kauden mestaruustaistoa kahden kauppana HJK:n ja KuPS:n välillä. Kolmantena oleva Inter on hänen mielestään yhä mukana kilpailussa, vaikka KuPS:n ja HJK:n murskaavat pistekeskiarvot ovatkin omaa luokkaansa.

– Inter on myös seitsemän pisteen päässä. Kun pelejä on seitsemän jäljellä, niin ei tätä kannata kahden kaupaksi sulkea, Koskela huomautti.

LUE MYÖS: Taisteluun europaikoista pientä selkeyttä – KuPS:lle paha takaisku, Filip Valencic onnistui vihdoin

– Nyt otteluita on takana 20 kappaletta, ja kahdella joukkueella yli 40 pistettä. En tiedä miten pitkälle historiassa täytyy mennä, että siellä ovat sarjan kärkitiimit keränneet pisteitä yli kahden pisteen keskiarvolla näinkään pitkälle kautta. Se kertoo kuitenkin vain siitä, että nyt mestaruudesta kilpaillaan ihan tosissaan.

HJK on voittonsa myötä kuuden sarjaottelun tappiottomassa putkessa. Viimeisin tappio tuli juurikin HIFK:lle, syyskuun alkupuoliskolla. Koskela toivoo, että sama tahti jatkuu aina mestaruusjuhliin saakka.

– Se on mahdollista. Minusta meillä on todella korkea potentiaali sitä varten. Viime peleissä olemme olleet hyvin stabiileja läpi ottelun, eikä isoja heilahduksia ole tullut. Tänään meidän pelimme ei ollut lähellekään parasta tai viihdyttävintä mahdollista, mutta siitä huolimatta me jauhoimme kotiin 3-0-tuloksen. Olemme siinä mielessä menneet valtavasti eteenpäin.

– Jokaista peliä lähdetään voittamaan. Meidät laitetaan ennakkosuosikiksi jokaiseen otteluun, sarjatilanteesta huolimatta, joten ei se varsinaisesti muuta meidän tekemistämme millään tavalla. Tämä on se tilanne nyt ja siitä me haluamme pitää myös kiinni, Koskela päätti.

Eetu Ikola, HELSINKI
Twitter: @eetuikola


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.