IL: HIFK:n toimitusjohtaja kommentoi kuohuttanutta koronatapausta: ”KuPS halusi tehdä tästä ison jutun”

© Kuva: Juha Tamminen

HIFK:n työntekijällä on todettu koronavirustartunta, vahvistaa HIFK Fotboll AB:n toimitusjohtaja Christoffer Perret Iltalehdelle.

– Yksi työntekijämme oli altistunut ja hänet todettiin myöhemmin positiiviseksi. Helsingin tartuntatautilääkäriyksikkö selvitti asiaa ja totesi, ettei joukkue ole altistunut. Henkilö ei ole ollut joukkueen kanssa tekemisissä, kommentoi Perret.

Lisäksi yksi HIFK:n pelaaja on altistunut koronavirukselle, mutta Perret kertoi, että kyseinen pelaaja on ollut karanteenissa jo viikon, eikä ole ollut joukkueen mukana pitkään. Muu joukkue ei ole altistunut.

HIFK hävisi torstaina Veikkausliigassa Kuopion Palloseuran vieraana 2-3 (LUE OTTELURAPORTTI). Savon Sanomat kertoo, että KuPS olisi halunnut siirtää ottelun HIFK:n koronaepäilyn takia, mutta helsinkiläisseura ei siirtoon suostunut.

Perret on sitä mieltä, että kuopiolaisten reaktio oli ylimitoitettu. Hänestä Veikkausliigaa ei voisi pelata nykytilanteessa ollenkaan, jos yksikin altistumisepäily johtaisi ottelusiirtoihin.

– KuPS halusi tehdä tästä ison jutun. He pelkäsivät ennen kuin saatiin selvitettyä, ettei kyseinen henkilö ole altistanut joukkuetta. Emme voi mennä muulla kuin lääkärin arviolla. Jos KuPSilla on parempaa tietoa, niin sitten on.

– Altistuminen on altistuminen. Helsingissä koronatilanne on mikä on. Jokainen bussissa ollut on saattanut altistua. Emme voi perua pelejä siksi, että joku on saattanut altistua.

– Meillä on iso organisaatio ja satoja työntekijöitä Helsingissä, jossa virus jyllää. Jos kaikki helsinkiläiset ovat spitaalisia, niin sitten ovat.

– Kaikki ovat entistä varovaisempia ja käyttävät entistä enemmän maskeja. Otamme asian tosissaan, mutta joukkueeseen tai KuPSiin tämä ei vaikuta.

HIFK julkaisi tapaukseen liittyen vielä tiedotteen torstaina kotisivuillaan.

– Savon Sanomat on 8.10. huhujen perusteella uutisoinut, että HIFK:n joukkueessa olisi koronatartunta, tai että joukkue olisi altistunut tautia kantavalle henkilölle. HIFK haluaa siksi väärien huhujen leviämisen estämiseksi oikaista kyseiset tiedot.

– HIFK:n työntekijä on keskiviikkona saanut positiivisen covid-testin, eli hänellä on covid-tauti. Tartuntatautilääkärien (viranomaislääkärit) perusteellisessa selvityksessä on kuitenkin todettu, että kyseinen henkilö ei ole altistanut HIFK:n joukkuetta taudille. Covid-positiivinen henkilö on ollut noin viikon verran karanteenissa. Lisäksi toimiston henkilökuntaa ja henkilön lähipiiriä on asetettu karanteeniin. Yksi pelaaja on jo aikaisemmin mennyt karanteeniin altistumisen takia, eikä ole tavannut joukkuetta altistumisensa jälkeen.

– Otamme covid-tapaukset tosissamme. Veikkausliigassa on tällä hetkellä erittäin tiukka otteluohjelma, ja tapauksia, joissa joukkue tai sen pelaajia oikeasti altistuu taudille, tulee todennäköisesti tulevaisuudessa. Meillä on HIFK:ssa tiukka protokolla, jossa joukkue pysyy erillään muusta seurasta. Emme kuitenkaan voi pysäyttää sarjaa jokaisen sivuepäilyn takia.

KUPSILLA KUUMAT PAIKAT KOTONA – MARKKINA ON SEKAISIN KUIN SEINÄKELLO!