Markku Kanerva sanoo nälän kasvavan syödessä: ”Meidät rankattiin putoajaehdokkaiksi”

© Kuva: Juha Tamminen

Suomi pelaa tämän kauden Nations Leaguen lohkossaan sarjanousijan statuksella, mutta niinpä vain paikka B-liigassa varmistui jo kaksi ottelukierrosta ennen liigan päätöstä. Putoamisen välttäminen varmistui, kun Irlanti kaatui keskiviikkona Olympiastadionilla maalein 1-0.

B-liigan lohko 4:n voitosta taistelevat jatkossa enää Wales ja Suomi. Wales johtaa lohkoa tässä vaiheessa pisteen erolla Huuhkajiin, ja joukkueet kohtaavat päätöskierroksella 18.11. Walesissa. Sitä ennen Suomi kohtaa vieraissa Bulgarian ja Wales Irlannin. Panoksia otteluista ei puutu, sillä lohkovoitto ja sarjanousu merkitsisi paitsi muhkeaa rahapottia niin myös ”varapatruunaa” MM-karsintoihin (lue Nations League -menestyksen merkityksestä lisää täältä).

Huuhkajien valmentaja Markku Kanervalla oli tietysti kolmen peräkkäisen Nations League -voiton jälkeen syytä hymyyn. Kanerva kehui pelin jälkeen joukkueensa puolustusasennetta ja työmoraalia, ja vakuutti nälkää olevan yhä reilusti tallella.

– Kun nousimme B-liigaan, niin lähtökohtaisesti meidät rankattiin siihen putoajaehdokkaaksi, mutta saimme sen jo tässä vaiheessa varmistettua. Nälkä kasvaa syödessä, Kanerva toteaa Palloliiton kotisivuilla.

– Nyt meillä on mahdollisuus tapella lohkovoitosta, ja ajatellen tulevia EM-kisoja ja MM-karsintoja, niin ilman muuta tällä on meidän itseluottamukselle iso merkitys.

Irlanti painoi lopussa päälle, mutta Suomi kesti vieraiden rynnistyksen, etenkin maalivahti Lukas Hradeckyn maailmanluokan paraatipelastusten ansiosta. Kanerva kiitteli myös sitä, kuinka yleisö antoi Huuhkajille energiaa.

– Meillä on hyvät toimivat asiat ja henkisellä puolella tämä joukkue on kasvanut sekä osoittanut venymiskykyä ja voitontahtoa. Sen varaan on hyvä jatkossakin rakentaa.

– Yleisön kannustus oli taas upeaa. Sen huomaa, että jätkät syttyy, kun saavat sen kannustuksen. Etenkin maalin jälkeen, se antoi pelaajille varmasti lisävoimaa jaksaa Irlannin loppuajan rynnistys, valmentaja lähetti terveisensä faneille.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.