Ennakkopaketti Bulgaria–Suomi-otteluun: Mistä näet pelin ilmaiseksi, arvioidut avaukset ja Kanervan kommentit

© Kuva: Juha Tamminen

Huuhkajat pelaa sunnuntaina Sofiassa Bulgarian vieraana viidennen ottelunsa Nations Leaguen B-divisioonassa.

Suomi on peliin lähdettäessä lohkossa toisena, pisteen perässä Walesia, joka isännöi samaan aikaan pelattavassa ottelussa Irlantia.

Bulgaria taas on kerännyt neljästä ensimmäisestä ottelustaan vain yhden pisteen, jonka se sai avausottelussaan 1-1-tasapelissa Irlantia vastaan. Sen jälkeen Bulgaria ei ole maalinteossa Nations Leaguessa onnistunut.

Mistä näet pelin?

Illan ottelu on nähtävissä tuttuun tapaan V Sport Jalkapallolta ja Viaplaysta sekä ilmaiseksi Neloselta ja Ruudusta.

Studio-osuus alkaa kello 18.00 ja itse ottelu tuntia myöhemmin.

Kuntopuntari

Bulgaria: V, H, H, H, H

11.11. Bulgaria – Gibraltar 3-0 (Ystävyysottelu)
14.10. Bulgaria – Wales 0-1 (Nations League)
11.10. Suomi – Bulgaria 2-0 (Nations League)
8.10. Bulgaria – Unkari 1-3 (EM-karsinnat)
6.9. Wales – Bulgaria 1-0 (Nations League)

Suomi: V, V, V, H, V

11.11. Ranska – Suomi 0-2 (Ystävyysottelu)
14.10. Suomi – Irlanti 1-0 (Nations League)
11.10. Suomi – Bulgaria 2-0 (Nations League)
7.10. Puola – Suomi 5-1 (Ystävyysottelu)
6.9. Irlanti – Suomi 0-1 (Nations League)

Arvioidut avaukset

Bulgaria

Kotijoukkueen valmistautumista ovat vaikeuttaneet useiden pelaajien koronatartunnat ja loukkaantumiset. Sofiassa pelaa ennakkotietojen mukaan jokseenkin erilainen joukkue kuin kuukausi sitten Helsingissä, jossa Suomi voitti edellisen kohtaamisen 2-0 Robert Taylorin ja Fredrik Jensenin maaleilla.

Erityisesti poissaolot näkyvät maalivahtiosastolla, josta puuttuu useampikin tekijä. Bulgaria kutsui maajoukkuetauolle mukaan neljä torjujaa, joista jo kolme on tipahtanut joukosta. Jäljelle jäi heistä maajoukkuetasolla kokemattomin, 27-vuotias Martin Lukov, jolla on kaksi A-maaottelua tilillään.

Suurseura Ludogoretsin koronakriisi näkyy Bulgarian puolustuspäässä Anton Nedyalkovin ja Georgi Terzievin puuttumisena. Varsinkin vasen laitapuolustaja Nedyalkov on kuulunut tänä syksynä joukkueen luottopelaajiin. Keskikentän vaihtoehdoista puuttuvat Suomea vastaan koronan takia Martin Rainov, Yanis Karabelyov, Todor Nevelev, Georgi Kostadinov.

Hyökkäyspäästä uupuvat loukkaantumisten takia Kiril Despodov ja Ismail Issa

Bulgaria voitti keskiviikkona jalkapallokääpiö Gibraltarin 3-0. Rajallisten vaihtoehtojen takia kokoonpano pysyy todennäköisesti pitkälti samana. Päävalmentaja Georgi Dermendzhiev luottanee yhä 4-2-3-1-formaatioon, jota hän on käyttänyt lähes jokaisessa yhdeksässä ottelussaan maajoukkueen peräsimessä.

Lukov
Popov, Dimitrov, Bozhikov, Cicinho
Tsvetkov, Malinov
Yomov, Kraev, Ivanov
Iliev

Suomi

Huuhkajien maajoukkuetauko alkoi valtavalla voitolla, kun halitseva maailmanmestari ja FIFA-rankingin tämänhetkinen kakkonen Ranska kaatui keskiviikkona vieraskentällä 2-0.

Molemmat joukkueet laittoivat ystävyysotteluun kentälle reservipitoisen miehistön, mutta Ranska oli silti suuri suosikki. Myös Les Bleusin varavaihtoehdoista sai kasattua pelottavan hyvän joukkueen. Huuhkajat hyödynsi kuitenkin paikkansa tehokkaasti ja puolusti kurinalaisesti, kuten maajoukkueen tyyliin on viime vuosina kuulunut.

Suomella oli keskiviikkona lukuisia vakioavauksen pelaajia vaihtopenkin puolella, mutta onkin mielenkiintoista nähdä, miten maailmanmestaria vastaan annetut näytöt vaikuttavat päävalmentaja Markku Kanervan valintoihin Bulgariaa ajatellen.

Esimerkiksi A-maajoukkueessa debytoineet ja maalitilinsä avanneet hyökkääjä Marcus Forss ja keskikenttäpelaaja Onni Valakari voivat hyvinkin saada minuutteja myös Sofiassa, mutta myös muille paikoille on tunkua.

Oletettavasti avauskokoonpano muuttuu kuitenkin lähes täysin. Myös formaatio vaihtunee 3-5-2:sta takaisin 4-4-2:een, jolla Suomi pelasi Bulgariaa vastaan myös viimeksi.

Ranska-ottelussa pelanneista ainoastaan loukkaantunut toppari Leo Väisänen on varmuudella sivussa.

Hradecky
Alho, Toivio, Arajuuri, Uronen
Lod, Sparv, Kamara, Taylor
Pohjanpalo, Pukki

Kanervan kommentit

Suomen päävalmentaja Markku Kanerva sanoi lehdistötilaisuudessa, että Bulgaria on pelannut viime aikoina paremmin kuin pelkät tulokset antavat ymmärtää. Huuhkajat lähtee kuitenkin otteluun hyvältä pohjalta.

– Valmistautuminen on sujunut hyvin ja olen luottavainen sen jälkeen, miten esiinnyimme Ranskaa vastaan, kommentoi Kanerva Palloliiton sivujen mukaan.

– Myös terveystilanne on aika hyvä. Muutama kysymysmerkki on ollut loukkaantumisten myötä, mutta niidenkin suhteen näyttää nyt ihan hyvältä.

– Bulgaria on pelannut Nations Leaguessa hyvin, mutta on vähän epäonnekkaastikin menettänyt pisteitä ihan otteluiden lopussa. Kotona pystyimme kääntämään tasaisen pelin voitoksi ja tasaista peliä odotan myös huomenna, Kanerva sanoo.

– Bulgarialla on erityisesti hyökkäyksessä nopeutta sekä taitavia pelaajia, jotka pystyvät luomaan tilanteita. Meidän pitää olla varuillamme heidän vahvuuksiensa kanssa ja puolustettava erittäin hyvin.

LUE MYÖS:


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.