Suomi kohtaa illalla kello 19.00 alkavassa ottelussa Bulgarian Nations Leaguessa.

Panokset ovat isot, sillä Huuhkajilla on mahdollisuus nousta A-liigaan. Kilpakumppani Wales pelaa Irlantia vastaan, ja ensi keskiviikkona Suomi ja Wales asettuvat vastakkain. Panoksena voi olla kyseisessä ottelussa nousu Nations Leaguen korkeimmalle portaalle.

Suomi kaatoi Bulgarian lokakuussa kotona 2−0. Huuhkajien kapteeni Tim Sparv kertoi lauantaina järjestetyssä lehdistötilaisuudessa, millaista vastustajaa hän odottaa toiseen kohtaamiseen.

− Vaikea sanoa. Yleensä kotikentällä Bulgaria on aika aktiivinen joukkue, hyökkäyspäässä heillä on hyviä yksilöitä maalipaikkojen luomiseen, Sparv pohti.

Lehdistötilaisuudessa myös Joona Toivio sanoi odottavansa aktiivista Bulgariaa.

− Kotona heillä on varmasti revanssihaluja ja lähtevät aggressiivisesti. Mutta se avaa meille mahdollisuuksia, Toivio mietti.

Suomen ystävyysottelun voitto Ranskasta kohensi Huuhkajien itseluottamusta, mutta samalla kohentunee sijoitus FIFA:n rankingissa.

MM-kisojen karsintalohkot arvotaan marraskuun rankingien pohjalta. Suomi taistelee tällä hetkellä paikasta kolmoskoriin, ja voitot Nations Leaguessa voisivat antaa tulevaisuutta ajatellen suotuisammat asetelmat myös MM-karsintoihin.

Sparvin mukaan joukkueessa ei ole ajateltu pelejä juuri lainkaan rankingin kannalta.

− Ei paljoa, ei oikeastaan yhtään. Kyllä me nousemme rankingissa, jos voitamme pelit, Sparv totesi.

Toivio komppasi kapteenia.

− Tärkeämpää on vain voittaa pelit, niin meidän ei edes tarvitse miettiä rankingin pisteitä.

Vinski Virtanen
Twitter: @vinskikistan