Katso: Muistatko? Diego Maradona teki jopa lämmittelystä taidetta – Ajaxin pelaaja toisti sen Maradonan kuoliniltana

© Kuva: Getty Images

Diego Maradona on poissa. Hän jätti taakseen monta legendaarista hetkeä, joita edelleen muistellaan.

Muistat ehkä Jumalan käden? Tai sen yhden kaikkien aikojen soolomaaleista?

Muistat ehkä myös sellaisen kappaleen kuin Live is Life? Mutta muistatko, mikä hetki teki tuosta kappaleesta suorastaan legendaarisen?

Elettiin kevättä 1989. Oli alkamassa UEFA Cupin välieräottelu Napolin ja Bayern Münchenin välillä.

Opusin Live is Life oli ollut ykköshitti Euroopassa kesällä 1985 ja nyt se raikasi stadionin ämyreistä. Kameramies kuvasi lämmittelevää Maradonaa eikä varmaankaan tajunnut ikuistaneensa jotain legendaarista.

Videolla Maradona hyppelee huolettomasti musiikin tahtiin ja jonglööraa pallon kanssa. Kengännauhat ovat auki, mutta se ei estä Maradonaa kesyttämästä pelivälinettä.

Artikkeli jatkuu videon jälkeen.

– UEFA Cupin välierä, kuitenkin iso peli. Hänellä on kengännauhat auki ja on täysin omassa maailmassaan. Siinä tulee se ilo ja hänen rakkautensa jalkapalloa, palloa kohtaan. Palloa, jota hän kohteli paremmin kuin kukaan muu maailmassa ikinä, valmentaja Erkka V. Lehtola sanoi Ylen lähetyksessä.

Uutinen Maradonan kuolemasta kiiri ympäri maailmaa keskiviikkoiltana ennen Mestarien liigan otteluiden alkamista. Uutinen saavutti myös illan peliinsä keskittyneen Ajaxin Nicolás Tagliaficon.

Argentiinalainen Tagliafico päätti ilmeisesti yhdessä Ajaxin stadionin musiikista vastaavan tahon kanssa osoittaa kunnioitusta Maradonalle.

Kenties joku huomasikin, että Ajaxin ja Midtjyllandin välisen ottelun alla, lämmittelyssä, alkoi soida Live is Life. Tagliafico otti rentoja hyppyjä ja osaltaan matki Maradonaa.

– Lämmittely oli kunnianosoitus Maradonalle, Tagliafico sanoi pelin jälkeen.

– Live is Life, tässä elämässä muistamme sinut ikuisesti, Diego!

Artikkeli jatkuu twiitin jälkeen.

LUE MYÖS: