Venäjän maajoukkueen kapteeni Artem Dzyuba on pudotettu maansa marraskuun maaotteluiden kokoonpanosta. Venäjä kohtaa harjoitusottelussa Moldovan sekä Nations Leaguen peleissä Turkin ja Serbian.

32-vuotias Dzyuba teki Venäjälle vuoden 2018 MM-kotikisoissa kolme maalia ja syötti kaksi pelaamissaan viidessä ottelussa. Viime vuoden EM-karsintarupeamassa kookas kärkimies osui tolppien väliin yhdeksän kertaa, ja tämän syksyn Nations Leaguessakin maaleja on syntynyt kaksi.

11 Venäjän Valioliigan ottelussaan maalitahti on jatkunut hyvänä, sillä Dzyuba on tuulettanut tekemäänsä maalia kuusi kertaa. Venäjän valmentaja Stanislav Cherchesov vahvistikin medialle, ettei pudottaminen liity urheilullisiin syihin, vaan kentän ulkopuolisiin tapahtumiin.

– Artem Dzyuban tilanne Venäjän maajoukkueen kanssa ei liity mitenkään urheilulliseen näkökulmaan. Siksi emme näe tarpeelliseksi antaa asiasta yksityiskohtaisempia kommentteja, Cherchesov sanoi medialle Russia Todayn mukaan.

– Maajoukkueen valmennusjohto ymmärtää kuitenkin erittäin hyvin, että joukkueen täytyy valmistautua otteluihin Moldovaan, Turkkia ja Serbiaa vastaan mahdollisimman hyvin keskittyneinä.

Russia Todayn tietojen mukaan Dzuyban pudottaminen liittyy internetiin vuotaneeseen videoon, jossa häntä voimakkaasti muistuttava mieshenkilö tyydyttää sängyllä maaten itseään.

– Olemme aina painottaneet, että pelaajien täytyy olla maajoukkueen edellyttämällä tasolla niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin. Siksi päätimme tänään jättää Artem Dzyuban kutsumatta harjoitusleirille, jotta voimme suojella sekä joukkuetta että pelaajaa liialta negatiivisuudelta ja jännitteiltä.

– Artem saa aikaa normalisoida tilanteen. Toivon, ettei tämä aihe ei enää nouse esiin joukkueen harjoitusleirin aikana.

Cherchesov keskusteli tiettävästi asiasta Dzuyban kanssa ennen päätöksen tekemistä.

[readmore from=Dzyuba-Artem]

Sen paremmin Dzyuba kuin hänen kipparoimansa joukkue Pietarin Zenit eivät ole kommentoineet sitä, onko videolla näkyvä mies todella Dzyuba. Dzyuba on sulkenut Instagram-tililtään kommentointimahdollisuuden.

Kohusta huolimatta Dzyuba oli Zenitin avauskokoonpanossa sunnuntain sarjaottelussa Krasnodaria vastaan. Hän epäonnistui avausjaksolla rangaistuspotkusta, mutta teki toisella puoliajalla joukkueelleen 2-1-voittomaalin, eli sarjakauden seitsemännen osumansa. Zenit voitti pelin lopulta 3-1.