MM-karsintalohkot arvotaan pian – mitkä maat tulevat Huuhkajien vastustajiksi?

© Kuva: Juha Tamminen

Jalkapallon miesten MM-karsinnat alkavat Euroopan osalta maaliskuussa 2021. Ennen sitä arvotaan kuitenkin MM-karsintalohkot joulukuun 7. päivänä Sveitsin Zürichissä.

Suomi nousi voitoillaan Ranskasta ja Bulgariasta neloskorista kolmoskoriin ohi Bosnia-Hertsegovinan, mikä tarkoittaa sitä, että Suomi saa yhden itseään heikommin rankatun vastustajan karsintalohkoonsa kuin se olisi saanut neloskorissa.

Huuhkajien kapteeni Tim Sparv pohti ennen voitokasta Bulgaria-ottelua, ettei rankingia kannata tuumia. Huuhkajissa rankingista ei edes puhuttu ennen Nations Leaguen tärkeitä pelejä.

− Ei paljoa (ole puhuttu rankingista), ei oikeastaan yhtään. Kyllä me nousemme rankingissa, jos voitamme pelit, Sparv sanoi.

− Tärkeämpää on vain voittaa pelit, niin meidän ei edes tarvitse miettiä rankingin pisteitä, Joona Toivio komppasi.

Yhtä kaikki, Suomen paikka kolmoskorissa varmistui, kun Bosnia-Hertsegovina hävisi samaan aikaan, kun Suomi kärsi tappion Walesille. Suomen voitot Bulgariasta ja Ranskasta riittivät nostamaan Huuhkajat bosniahertsegovinalaisten ohi.

Lopulliset MM-karsintakorit näet alta (juttu jatkuu kuvan jälkeen).

Ykköskorista Suomelle ei ole luvassa vastaansa helppoa maata, mutta sen Suomi saattaa vielä kisaunelman kannalta kestää, sillä MM-jatkokarsintaan päästäkseen Suomen täytyy olla kymmenen parhaan lohkokakkosen joukossa. Lohkoja on 12.

Ensimmäisestä korista suotuisimpia vastustajia voisivat kuitenkin olla esimerkiksi sukupolvenvaihdosta kokeva Kroatia, jonka kanssa Suomi pelasi viime MM-karsinnoissa 0−1-tappioon ja 1−1-tasapeliin päättyneet ottelut. Myös Tanska lienee ennakkoon sopivampi vastus kuin vaikkapa EM-karsinnoissa Suomesta kaksi voittoa ottanut Italia.

Myös kakkoskorista Suomi voi saada vastaansa Pohjoismaan, sillä Ruotsi on yksi vaihtoehdoista. Karsintakorissa odottaa myös Wales, jonka Suomi haastoi Nations Leaguessa. Mutta esimerkiksi Slovakia tai Romania saattavat kuulostaa monen Huuhkajien kannattajan mielestä voitettavilta vastustajilta.

Alemmissa koreissa Suomi toivoo välttävänsä viheliäisimmät vastustajat, joihin kuuluu neloskorista eritoten Bosnia-Hertsegovina, jonka kanssa Suomi oli pahassa pulassa vieraspelissä EM-karsinnoissa.

Viidennen ja mahdollisen kuudennen korin vastustajien kanssa Suomi olisi ehdottomasti ennakkosuosikki, mutta esimerkiksi Viro, Kosovo ja Moldova ovat osoittaneet, että pistemenetyksiä voi tulla, ja se voisi olla kriittinen kolaus MM-kisaunelmien kannalta.

Vinski Virtanen
Twitter: @vinskikistan


EM-FUTIS: 5€ Ilmaisveto

1. Siirry Betsafelle tästä
2. Klikkaa ”Lunasta”
3. Saat ilmaisen 5€ vedon mihin tahansa EM-matsiin

Huom! Ilmaisveto on voimassa uusille ja vanhoille asiakkaille