Näin Markku Kanerva kommentoi unelmat murskannutta tuomiota V Sportille: ”Jeren kanssa juteltiin”

© Kuva: Getty Images

Huuhkajat koki kovan pettymyksen keskiviikkon, kun Wales voitti kotikentällään Suomen 3-1. Suomen päävalmentaja Markku Kanerva harmitteli ottelun jälkeen Jere Urosen ulosajoa, joka käytännössä ratkaisi ottelun jo 12. minuutilla.

Uronen lensi suihkuun rikottuaan alimpana miehene Harry Wilsonia punaisen kortin arvoisesti. Kanerva kertoi V Sportin haastattelussa ottelun jälkeen, ettei vielä ollut nähnyt tuomiota videolta.

– Jeren kanssa juttelin, niin hän totesi, että kyllä häntäkin siinä rikottiin. Painitilannehan se oli ja harmi, että se päättyi noin. Sitä kautta annoimme ylimääräisen tasoituksen Walesille ja pelin luonne muuttui.

– Kokonaisuudessaan olen ylpeä siitä, miten joukkue taisteli. Kuulostaa vähän hassulta sanoa, mutta saimme (miehen vajaalla) luotua enemmän maalipaikkoja ja teimme myös maalin verrattuna siihen (aiempaan) kotipeliin, Kanerva kommentoi V Sportin lähetyksessä viitaten Walesin 1-0-vierasvoittoon Olympiastadionilla viime syyskuussa.

Tauolla Kanerva teki muutoksen Huuhkajien ryhmitykseen, jotta hyökkäämiseen tulisi enemmän tehoja.

– Menimme 4-4-1:een. Ajatus oli, että saadaan laitapelaajat sisään kymppialueelle ja laitapakit ylös, ja sitä kautta sitten uhkaa hyökkäykseen. Sillä saimme luotua maalipaikkoja. Toki se on vaikeaa puolustaa yhden miehen alivoimalla ja ylipäätään saada palloa.

Teemu Pukki kavensi reilun tunnin kohdalla Robin Lodin erinomaisesta läpisyötöstä. Kavennusmaalin jälkeen Huuhkajat otti pelin haltuunsa ja loi lisää maalipaikkoja. Lopulta Walesin hyökkääjä Kieffer Moore lopetti Suomen pyristelyn 84. minuutilla puskien loppulukemiksi 3-1.

Kaiken kaikkiaan Kanerva oli tyytyväinen Huuhkajien vuoteen 2021. Suomi jatkaa Nations Leaguen B-liigassa myös jatkossa.

– Osoitimme, että kuulumme B-liigaan. Totta kai olisi ollut kiva nähdä, mitä tästä olisi tullut täysmiehisenä. Mä ihan oikeasti uskon siihen, että olisimme voineet tämän pelin voittaa. Se on jossittelua. Kokonaisuutena olemme saaneet paljon infoa pelaajista ja joukkueen pelaamisesta. Olemme mielestäni kehittyneet.

– Kyllä tästä jäi suht koht hyvä maku, vaikka tappio harmittaakin. Pidän kuitenkin kohtalaisen onnistuneena tätä vuotta. Tästä on hyvä jatkaa ensi vuoteen ja alkaviin MM-karsintoihin. Iso tapahtuma eli EM-kisat odottaa siteen kesällä, Kanerva sanoi.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.