Napoli esittelee uuden, Maradonan inspiroiman pelipaitansa – ”Toivoimme, että Diego olisi voinut nähdä sen”

© Kuva: Getty Images

Napolin sunnuntai-illan Serie A-ottelu AS Romaa vastaan on erityislaatuinen uuden pelipaidan julkaisun myötä. Napoli esittelee pelissä uuden, kauden neljännen pelipaitansa. Paidalla tehdään kunniaa neljä päivää sitten kuolleelle globaalille jalkapallolegendalle, Napoli-ikoni Diego Maradonalle.

Maradonan inspiroimat paidat ovat olleet vireillä jo pitkään, mutta niiden käyttöönotto venyi vasta kuoleman jälkeiseen aikaan.

– Päätimme vuosi sitten yhdessä Kappan kanssa suunnitella erikoispelipaidan, joka heijastaa Diego Maradonaa, hänen rakasta Argentiinaansa ja läheistä suhdetta Napolin ihmisten kanssa, seuran kotisivujen tiedotteessa todettiin.

– Toivoimme, että Diego olisi voinut nähdä sen, ehkä pukeutuakin siihen ja jakaa innostuksemme siitä. Olimme sopineet, että uusi pelipaita paljastettaisiin Serie A -kauden yhdeksäntenä pelipäivänä, Napolin ja Roman välisen ottelun yhteydessä.

– Paidalla, johon pelaajat tänään pukeutuvat, on nyt vielä suurempi merkitys kuin alun perin ajateltiin.

Napoli ei ole kertonut paidan ulkoasusta tarkempia tietoja, mutta tiedotteen tyyli vihjaa siihen, että siinä olisi Argentiinan peliasusta tuttuja sinivalkoisia pystyraitoja.

Maradona pelasi Napolissa kaikkiaan seitsemän kautta, ja oli mukana kaikissa kolmessa seuran suurimmassa menestyksessä: seurahistorian molemmissa Serie A -voitoissa kausilla 1986-1987 ja 1989-1990 sekä UEFA Cupin voitossa 1988-1989. 60-vuotiaana kuollut argentiinalainen ei edustanut mitään muuta seuraa yhtä pitkään kuin Napolia.

Kun Napoli pelasi torstaina Eurooppa-liigan ottelun kroatialaista Rijekaa vastaan, koko joukkue marssi kentälle paidoissa, joiden selässä luki Maradona ja numero 10. Pian Maradonan kuoleman jälkeen ilmoitettiin myös, että Napolin stadion tullaan nimeämään uudestaan ”Stadio Diego Armando Maradonaksi”.

Ottelu Napoli-AS Roma alkaa kello 21.45 Suomen aikaa ja sitä voi seurata Ruutu+-palvelusta.

Lähde: Goal


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.