Tässä Huuhkajien topit ja flopit – Robin Lod loisti kentän kapellimestarina, HJK-kaksikko jäi pahasti alakynteen

© Kuva: Getty Images

Huuhkajat hävisi kauden viimeisen Nations League -ottelunsa lähes koko ottelun ylivoimalla pelanneelle Walesille 1-3-lukemin vieraissa (lue lisää).

Walesin avausmaali syntyi Harry Wilsonin viimeistelystä ottelun avausjaksolla, jonka jälkeen Daniel James tuplasi kotijoukkueen johdon heti toisen puoliajan alussa.

Teemu Pukki kavensi pelin tunnin kohdalla, mutta suomalaisten sisukas taistelu ei aivan riittänyt pisteille. Kieffer Moore viimeisteli loppulukemat 3-1:een neljä minuuttia ennen päätösvihellystä ja varmisti Walesin nousun A-liigaan.

Turhauttavasta tappiosta huolimatta Huuhkajien esityksessä nähtiin paljon positiivisia asioita. Olemme tuttuun tapaan listaneet Markku Kanervan miehistön kolme parhaiten ja heikoiten esiintynyttä pelaajaa, jotka tulevat tässä…

Topit

TEEMU PUKKI: Loistava ottelu olosuhteisiin nähden. Oli toisella jaksolla kentän pirteimpiä ja vaarallisimpia pelaajia.

Pukki teki paljon leikkaavia juoksuja puolustuslinjan taakse, aiheuttaen jatkuvaa päänvaivaa Walesin puolustajille. Yhden laukauksen hän upotti voimalla sisään Robin Lodin upeasta syötöstä. Toinen Danny Wardin ohittanut laukaus kilahti tolppaan.

ROBIN LOD: Oli tänään kaikkialla ja kaikessa mukana. Ottelun luovin pelaaja.

Loistavasti mitoitettu ja ajoitettu pystysyöttö linjan taakse johti Pukin ainokaiseen, mutta maalisyöttöjä olisi voinut kertyä joukkuetovereiden paremmalla viimeistelyllä enemmänkin. Hänen syötöistään 87 prosenttia päätyi omille, eikä kentän kukaan muu pelaaja luonut yhtä monta maalipaikkaa kuin hän (5).

LUKAS HRADECKY: Antoi jälleen kaikkensa ja oli osa Huuhkajien parhaimmistoa kolmesta päästetystä maalista huolimatta.

Ennen Walesin ensimmäistä maalia Hradecky venyi aivan maagiseen torjuntaan Gareth Balen läheltä tulleesta laukauksesta. Toisella jaksolla torjuntojen määrä vain kasvoi, eikä hän voinut yhdellekään Walesin osumalle mitään. Hradecky teki ottelussa lopulta seitsemän torjuntaa.

Lukas Hradeckylla oli kiireinen ilta Huuhkajien maalilla. Kuva: Getty Images

LUE MYÖS: Lukas Hradeckylta tyhjentävä haastattelu V Sportin lähetyksessä: ”Olen ihan v*tun ylpeä joka jätkästä”

Flopit

DANIEL O’SHAUGHNESSY: Heikko esitys kaiken kaikkiaan. Pallollisena hän piti kanssapelaajat jatkuvasti varpaillaan. Hyökkäyksessä tuhlasi Suomen parhaan maalipaikan avausjaksolla.

Huono syöttö Joona Toiviolle antoi Gareth Balelle laukaisupaikan avausminuuteilla, jonka jälkeen Harry Wilsonin kampittaminen pelitilanteen ulkopuolella loi pelkoa rangaistuspotkusta. HJK-topparin onneksi kummastakaan tilanteesta ei tullut maalia.

Walesin avausosumassa O’Shaughnessy olisi voinut olla kuitenkin enemmän hereillä muun linjan kanssa. Hänen juoksunsa omaa maalia kohti piti Wilsonin poissa paitsiosta, kun Paulus Arajuuri nousi ylemmäs ennen Balen syöttöä. Ja kuten todettu, Suomen kulmapotkusta hänen olisi ehdottomasti pitänyt viedä valkopaidat johtoon.

RASMUS SCHÜLLER: Schüller sortui keskikentällä useisiin pallonmenetyksiin, eikä pysynyt Wales-pelaajien vauhdissa. Pallonmenetyksistä kohtalokkain nähtiin heti toisen jakson alussa.

Joe Morrell riisti HJK-kapteenilta pelivälineen, jonka jälkeen Daniel James laukoi pallon komeasti sisään noin 20 metristä viedäkseen Walesin 2-0-johtoon. Schüller paikkasi keskikentällä pelikiellossa ollutta Tim Sparvia, mutta ei valitettavasti pystynyt täyttämään Huuhkajat-kipparin saappaita Cardiffin illassa.

JERE URONEN: Urosen nimeäminen ottelun floppeihin saattaa olla jokseenkin rankka tuomio, mutta välttämätön sellainen. Koko joukkue maksoi hänen virheestään suuren hinnan.

Huuhkajien avainpuolustaja oli vahvasti mukana joukkueen epäonnistuneessa vapaapotkukuviossa, jonka jälkeen hän joutui repimään Harry Wilsonin väärin ottein kumoon. Seurauksena tästä oli suora punainen kortti jo pelin 12. minuutilla, mikä teki Huuhkajien ottelusta äärimmäisen hankalan.

Jere Uronen näki punaista ensimmäisen kerran sitten vuoden 2017. Kuva: Getty Images

LUE MYÖS: Näin Markku Kanerva kommentoi unelmat murskannutta tuomiota V Sportille: ”Jeren kanssa juteltiin”

Eetu Ikola
Twitter: @eetuikola


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.