Huuhkajien ykkösmaalivahti Lukas Hradecky joutui hakemaan pallon selkänsä takaa kolme kertaa Bundesliigan sunnuntain jännitysottelussa Bayer Leverkusen-Borussia Mönchengladbach. Siitä huolimatta Hradecky saa olla iltaansa tyytyväinen, sillä hän suoritti toisella puoliajalla sellaisen haamupelastuksen, jota pyöritellään koosteissa vielä pitkään. Senkin torjunnan avulla Leverkusen voitti ottelun lopulta 4-3.

Ottelun ensimmäisellä puoliajalla kaksi pelaajaa teki kaksi maalia mieheen. Leverkusenille osui kahdesti huippuvireinen Lucas Alario, ja Mönchengladbachille puolestaan Lars Stindl. Stindlin ensimmäinen maali syntyi rangaistuspotkusta, jonka aiheutti Lukas Hradecky kaadettuaan Breel Embolon. Hradecky sai tilanteesta myös varoituksen.

Kun pelattiin 66. minuuttia, koitti Hradeckyn todellinen tähtihetki. Lars Stindlillä oli edessään jo käytännössä täysin tyhjä maali, mutta jostain Hradecky vielä syöksyi torjumaan pallon maaliviivalta. Jatkopallon Marius Wolf kiskaisi sitten yli maalin.

Stindlin uskottiin tekevän paikastaan jo varmasti maalin, mutta Hradecky venyi niin sankarilliseen suoritukseen, että Twitterin käyttäjiltä olivat loppua ylisanat kesken. Vai mitäs sanotte tällaisista kommenteista?

– Pyhä jysäys, Lukas Hradecky teki yhden parhaista koskaan näkemistäni torjunnoista, ”Billie Kay’s Biggest Fan” kirjoitti.

– Mitä me juuri todistimme? Kauden torjunta Hradeckylta ja heti perään kauden hassi Wolfilta, puolen sekunnin päässä toisistaan, ”Foal Train BMG” hämmästeli.

– Mieletön pelastus Hradeckylta, ylisti puolestaan Noah.

Hitesh Dash

@HiteshDash

Derek Rae

@RaeComm
The game to be watching is Leverkusen-Gladbach. Full of attacking craziness. Who‘s on it? #B04BMG 4:2.
Mouthwatering clash this has been. Hard to believe GladBach almost took the lead if not for the heroics of Hradecky some minutes back.

Tay *redacted*

@tayredacted
holy shit Lukas Hradecky with one of the greatest saves I've ever seen

Jumpankulma

@Jumpankulma
Siinä teki Hradecky kyllä AIVAN KÄSITTÄMÄTTÖMÄN torjunnan 🙄
Siitä vajaa minuutti ja Bailey tekee toiseen päähän 3-2, osittain Sommerin suosiollisella avustuksella.
Aina ei mene maalivahdit tasan, sano.

Foal Train BMG

@foaltrain
what have we just witnessed. save of the season from Hradecky, followed by miss of the season by Wolf, half a second apart from each other

lil Uzi introvert

@OffischelNoah
Geisteskrank von Hradecky rausgeholt

Bayer Leverkusenin virallinen Twitter-tili tyytyi vain hämmästyneeseen ihmettelyyn. ”HRADECKY!!! Miten hän tuon torjui”, saksalaisella tilillä pohdittiin. Leverkusenin kansainväliset Twitter-tilit turvautuivat puolestaan suomalaisen ”oluenkorkkausgiffiin”.

Bayer 04 Leverkusen

@bayer04fussball
67.

HRADECKY!!! Wie hat er den gehalten? 😯

#B04BMG 2:2 | #Bayer04 | #Werkself

Mikäs sen sopivampaa, että heti seuraavasta hyökkäyksestä Leon Bailey ujutti Leverkusenille 3-2-johtomaalin. Voittomaaliksi jäi kuitenkin vasta Julian Baumgartlingerin 82. minuutilla tekemä 4-2-maali, sillä ottelun lisäajalla koettiin vielä toinen pelin suuri tähtihetki.

Meneillään oli jo lisäajan neljäs minuutti, kun Patrick Herrmann keskitti, ja itävaltalainen Valentino Lazaro teki ensimmäisen maalinsa Borussia Mönchengladbachin peliasussa. Ja millä tavalla!? Lazaro napautti pallon ylänurkkaan upealla skorpionipotkulla kantapäällään ja sai TV-katsojat mykistymään. Lazaron maalista tulee hyvin mahdollisesti ehdokas Puskas-palkinnon saajaksi vuoden kauneimpana osumana, ja TV-selostajat hehkuttivat sitä jopa ”kaikkien aikojen maaliksi”.

Lazaron hämmästyttävän upea osuma saa varmasti suuria otsikoita, mutta sitäkin tärkeämpää oli Lukas Hradeckyn haamupelastus Leverkusenin voitolle. Eikä se ollut ainoa Hradeckyn huippuhetki, sillä myös avausjaksolla suomalainen torjui upeasti Marcus Thuramin maalintekoyrityksen. Kaikkiaan Hradeckylle kirjattiin pelissä kolme torjuntaa.

Leverkusen on saanut seitsemästä ottelustaan 15 pistettä ja on Bundesliigassa sijalla neljä, kolme pistettä sarjakärki Bayernia perässä.