FIFA:n The Best -gaalan ennakkosuosikki: ”Jos rakastaa sitä, mitä tekee, on mahdollista saada palkinto”

© Kuva: Getty Images

Bayern Münchenin puolalainen maalitykki Robert Lewandowski pelasi jokseenkin täydellisen kauden 2019-2020. Bayern voitti Bundesliigan, Saksan Cupin ja Mestarien liigan, ja Lewandowski oli maalikuningas kaikissa näissä kilpailuissa. Lisäksi palkintokaappiin tulivat tänä vuonna Saksan ja UEFA:n Supercupien voitot.

Tälläkin kaudella Lewandowski johtaa Bundesliigan maalitilastoa tehtyään 12 maalia yhdeksässä ottelussa. Hän on millä tahansa mittareilla mitattuna suurin ennakkosuosikki voittamaan FIFA:n The Best -palkinnon vuoden 2020 parhaana pelaajana. Palkintojen saajat julkistetaan 17. joulukuuta. Kaikki ehdokkaat voi katsoa täältä.

Lewandowski antoi haastattelun argentiinalaislehti Olélle, ja jakoi kiitosta mahtavasta vuodestaan koko Bayernin joukkueelle. Hän myös kertoi uransa alkutaipaleista, mutta ei osannut sanoa, missä vaiheessa hän ymmärsi, että hänestä voisi tulla todellinen jalkapallotähti.

– Sitä on vaikea sanoa tarkasti. Aloitin jalkapallon pelaamisen kuusivuotiaana. Kahdeksanvuotiaana minut pantiin pelaamaan kaksi vuotta vanhempien kanssa. Tein alusta lähtien paljon maaleja, mutta luulen tajunneeni, että minusta voi tulla ammattilaispelaaja, vasta kun täytin 16 ja siirryin Legia Varsovaan, Lewandowski arveli.

Mestarien liigan voittaminen oli Thierry Henryn ja Alessandro del Pieron esikuvikseen ilmoittavalle Lewandowskille pitkäaikaisen unelman täyttymys.

– Olen tehnyt vuosien ajan paljon maaleja, mutta tämä kausi oli erityinen Mestarien liigan voiton takia. Olimme joutuneet pettymään jo pitkään. Olimme yltäneet monta kertaa välieriin, mutta viimeinen askel oli jäänyt uupumaan. Tällä kaudella se onnistui, ja voitimme lisäksi kaiken, minkä voi voittaa. Se oli suurenmoista.

Koronapandemian takia Ballon d’Or-palkintoa ei tänä vuonna poikkeuksellisesti jaeta, mutta Lewandowski kokee ymmärrettävästi ansaitsevansa The Best -tunnustuksen.

– Toivottavasti voitan. Se olisi ainutlaatuinen tunne. Jos voitan The Bestin, se olisi paitsi mahtavaa minulle, niin myös palkinto koko joukkueelle. Se, mitä teimme tällä kaudella, oli minulle uskomatonta. Siitä ei ole epäilystäkään, ettemmekö olisi olleet parhaita.

– FIFA:n palkinnon voittaminen olisi aina kuin unelmaa. Tiedän, kuinka kovaa tein töitä pelatakseni tällaisen kauden. Jos rakastaa sitä, mitä tekee, siitä on mahdollista saada palkinto.

– Keskityn aina työhöni, kykyihini, maalien tekemiseen ja täyttämään hyvin oman roolini. Kyse ei ole vain maaleista, vaan työnteosta koko joukkueen eteen. Me Bayernissa tiedämme, että kun voitamme, me kaikki voitamme, ja kun häviämme, me kaikki häviämme, Lewandowski korosti.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.