Jalkapallovalmentaja Jyrki Heliskoski menehtyi maanantaina 75 vuoden iässä.

Suomen maajoukkueita ja HJK:ta valmentanutta Heliskoskea on muisteltu suru-uutisen jälkeen.

Muun muassa ex-jalkapalloilija ja nykyisin asiantuntijana toimiva Erkka V. Lehtola kuvaili ”Jyrää” Twitterissä ”teräväksi ajattelijaksi, verbaaliakrobaatiksi ja ihmistä ymmärtäneeksi ja suomifutiksen pottiin pelanneeksi valmentajaksi”.

Lehtola tarjosi Twitterissä myös hauskan päivityksen, jossa Heliskoski analysoi omia pelaajiaan vuonna 1988. Leike oli ”Tähtien tarina. Helsingin Jalkapalloklubi 100 vuotta” -painoksesta, jota Lehtola oli itsekin tekemässä.

Sivulla Heliskoski analysoi muun muassa Huuhkajien nykyistä päävalmentajaa Markku ”Rive” Kanervaa toteamalla, että Kanerva tekee kovasti töitä ja että häntä täytyy peluuttaa ylempänä.

Muut pelaajat saivat hyvin värikkäitä kuvauksia. Seassa on muun muassa sellaisia helmiä kuin ”pelaako edes vähän joukkueelle?”, ”lahjakas mutta vain lahjakas” ja ”hiipuu, menee vielä kaupaksi”.

Voit katsoa koko listan alla olevasta Twitter-upotuksesta. Jos se ei kuitenkaan näy, voit katsoa päivityksen TÄSTÄ.

Erkka V. Lehtola

@ErkkaVLehtola
@hjkhelsinki valmentaja arvioi kauden 1988 pelaajansa. Taattua Heliskoskea: Fana - korvattava ennemmin tai aikaisemmin. Mikki - lahjakas mutta vain lahjakas. Kimmo - hyvä joukkue kestää yhden Kimmon. Jaska - nopean pelaajan ongelmat. Lähde: #HJK 100 vuotta, Tähtien tarina. #Jyrä