Jari Litmanen ei koskaan tavannut esikuvaansa Diego Maradonaa, vaikka se olisi ollut mahdollista: ”En oikeastaan ikinä halunnutkaan”

© Kuva: Getty Images

Jalkapalloa seuraava maailma sai marraskuun lopussa suuren suru-uutisen, kun argentiinalaislegenda Diego Maradona menehtyi 60 vuoden iässä sydänpysähdykseen.

Argentiinassa julistettiin välittömästi kolmen päivän suruaika, mutta Maradonan muistoa kunnioitettiin komeasti ympäri maailman. Euroopassa katseet kiinnittyivät erityisesti Napoliin, jossa Maradona on urotekojensa ansiosta lähempänä jumalaa kuin jalkapallosankaria.

Huuhkajien kaikkien aikojen pelaaja Jari Litmanen muisteli Maradonaa Unibetin Kuninkaan puhe -podcastissa. Litmanen, 49, kohtasi luonnollisesti urallaan useita huippupelaajia, mutta hän luetteli podcastissa myös pitkän listan omia esikuviaan, joita hän on päässyt tapaamaan.

Maradonan kanssa hän ei kuitenkaan ikinä paiskannut kättä tai vaihtanut kuulumisia, vaikka se olisi Litmasen mukaan järjestynytkin.

– En tavannut Maradonaa koskaan, mutta en oikeastaan ikinä halunnutkaan tavata häntä. Lähdin siitä, että hän on minulle esikuva, jonka pidän jossain etäisyyden päässä. Minulle Diego ei ole joku fyysinen ja henkilökohtainen, vaan hän on jotain paljon suurempaa. Se on jotain henkistä ja hän on jossain tuolla kauempana.

– Yhden kerran oli tilanne, jolloin jouduin oikeasti miettimään Maradonan tapaamista. Kyseessä oli Romaniassa pelattava hyväntekeväisyysottelu, johon minut oli kutsuttu. Samaan otteluun oli kutsuttu myös Maradona sekä moni muu huippupelaaja. Sanoin, että joudun muutaman päivän miettimään, lähdenkö pelaamaan. En varmaan viikkoon nukkunut kunnolla, kun mietin asiaa. Lopulta asia ratkesi itsestään, kun ottelu jouduttiin perumaan muista syistä. Se oli kuitenkin minulle hyvin vaikea tilanne, Litmanen pohti.

LUE MYÖS:


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.