Lehti: Nähdäänkö tammikuussa yksi jalkapallohistorian suurimmista siirroista? – Cristiano Ronaldo saattaa palata Manchesteriin jättikaupassa

© Kuva: Getty Images

Manchester Unitedin keskikenttäpelaaja Paul Pogban agentti Mino Raiola sai alkuviikon kommenteillaan levottomuutta siirtomarkkinoille. Viimeisimpänä spekulaationa on jo esitelty todellista megasiirtoa, jossa Juventus ja Manchester United lähtisivät vaihtokaupoille.

Raiola totesi kylmän viileästi alkuviikosta, että Pogban aika Man Unitedissa on ohi. Sen jälkeen alkoikin siirtohuhut velloa. Pogbaa on vahvimmin viety takaisin hänen entiseen seuraansa Juventukseen, vaikkakin miehestä on tiettävästi kiinnostunut myös Real Madrid ja PSG.

No mikä tämä megasiirto siiten olisi? Independent-lehden jalkapallotoimittaja Miguel Delaney nosti The Football Ramble -ohjelmassa esiin siirtokuvion, mikä voisi olla molempien seurojen kannalta mahdollinen, tai ei ainakaan täysin mahdoton. Tässä kuviossa Man United tarjoaisi Juventukselle Paul Pogban ja saisi vaihdossa Cristiano Ronaldon.

Ronaldo, 35, on Manchesterissa puolijumalan maineessa. Ronaldo lähti Unitedista kesällä 2009, mutta ehti siihen mennessä voittaa Unitedin kannattajat puolelleen. Real Madridissa Ronaldosta tuli lopullisesti supertähti. Juventuksessa Ronaldo on ollut erinomainen, mutta hänen palkkansa ja asemansa on muodostumassa ongelmaksi Torinossa.

Juventus on tällä hetkellä vahvin ehdokas hankkimaan Pogban. Raiola, Pogban agentti, oli vahvasti sitä mieltä, että Unitedin tulisi päästää Pogba lähtemään mahdollisimman pian. Käytännössä tämä tarkoittaisi tammikuun siirtoikkunaa. Delaneyn mukaan Juve haluaa Pogban heti pitääkseen muut suurseurat loitolla hänestä. Yksi varteenotettava tapa saada Pogba Torinoon on nimenomaan vaihtokauppa. Siksi Ronaldon siirtyminen kaupassa toiseen suuntaan saattaisi jopa olla mahdollista.

– Ei se ole mahdotonta. Se liittyy siihen, miten Juventus haluaa olle tietynlainen kollektiivi. He yrittivät sitä (Maurizio) Sarrin kanssa ja nyt he yrittävät sitä (Andrea) Pirlon kanssa, mutta se on lähes mahdotonta niin kauan kuin Ronaldon on siellä, koska tapa miten Ronaldo pelaa, ei täysin sovellu siihen kollektiiviseen lähestymistapaan, Delaney kommentoi ohjelmassa.

Ronaldon nykyinen sopimus Juventuksen kanssa on päättymässä kesällä 2022. Pogban, 27, sopimus Man Unitedissa päättyy myös kesällä 2022. Ikäero pelaajien välillä on toki huomattava, mutta Ronaldo on osoittanut Serie A:ssa pystyvänsä pelaamaan yhä maailman huipulla.

Lisäksi jos tarkastellaan Unitedin viimeaikaisia isoja hankintoja, on seurassa luotettu kokemukseen. Viime kesänä United hankki ilmaiseksi 33-vuotiaan Edinson Cavanin ja kesällä 2016 seura hankki ilmaisella siirrolla Zlatan Ibrahimovicin, joka oli tuolloin 34-vuotias. Raiolan kommenteista päätellen United on myös tietynlaisessa pakkoraossa Pogban kanssa, koska pelaaja selkeästi haluaa pois Manchesterista.

Juventuksen näkökulmasta siirto voisi olla varsin optimaalinen. Delaney kirjoittaa Independentin laajassa artikkelissa, että Ronaldon läsnäolo Juvessa vaikeuttaa joukkueen uudelleenrakentamista, ja sitä Juve Delaneyn mukaan kipeästi tarvitsee. Pelillisesti Ronaldo luo valtavia haasteita Juventuksen kollektiiviin perustuvan identiteetin vahvistamisessa. Siksi Ronaldon kauppaaminen Pogbaan voisi ollakin mahdollista.

Pogban vaihtokaupan yhteydessä toisena vaihtoehtona on väläytelty Paulo Dybalaa, jonka asema Juventuksessa on tällä hetkellä hieman samanlainen kuin Pogban Unitedissa. United ei ole kuitenkaan niin kiinnostunut Dybalasta.

Joka tapauksessa tammikuun siirtoikkunasta on tulossa varsin mielenkiintoinen. On kuitenkin hyvä muistaa, että todella isot siirrot harvemmin tapahtuvat tammikuussa. Mutta kuten Delaney totesi, mikään ei ole mahdotonta.

LUE MYÖS:


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.