Euroopan Superliigasta tihkui lisätietoa – seuroille luvassa jättimäiset palkkiot

© Kuva: Getty Images

Suurseurojen suunnittelemasta Euroopan Superliigasta on tihkunut lisätietoa julkisuuteen.

The Timesin mukaan sarjaan osallistuisi 20 joukkuetta, joista 15 olisi kilpailun ”perustajaseuroja”. Viisi muuta joukkuetta tulisi sarjaan karsintojen kautta. Perustajaseuroihin kuuluisivat kaikki Valioliigan kuusi suurseuraa (Arsenal, Tottenham, Chelsea, Liverpool, Manchester City ja Manchester United), kolme seuraa Espanjasta sekä Italiasta, kaksi Saksasta ja yksi Ranskasta.

Jokaiselle sarjaan osallistuvalle seuralle maksettaisiin 310 miljoonan punnan potti. Lisäksi seurat voisivat ansaita peleistään peräti 213 miljoonaa puntaa yhden kauden aikana.

Palkkiot ovat huomattavasti suurempia, kuin mitä UEFA maksaa Mestarien liigassa. Superliiga kiinnostaakin useita eri seuroja ja seuran omistajia juuri rahan takia.

LUE MYÖS: FIFA otti järeät aseet käyttöön – Euroopan Superliigaan osallistuvilla pelaajilla ei lupaa MM-kisoihin tai Mestarien liigaan

Juuri siitä syystä FIFA päätti keskiviikkona ottaa järeät aseet käyttöön ilmoittaen, että Euroopan Superliigaan osallistuvilla pelaajilla ei ole lupaa pelata esimerkiksi jalkapallon MM- ja EM-kisoissa.

Myöskään seuroilla ei ole asiaa FIFA:n tai UEFA:n alaisiin peleihin.

– FIFA tai mikään sen konfederaatio ei antaisi tunnustustaan tällaiselle kilpailulle, FIFA:n tiedotteessa kerrottiin.

– Tämän seurauksena mikään seura tai pelaaja, joka osallistuu tällaiseen kilpailuun, ei saa osallistua mihinkään FIFA:n tai sen liiton järjestämään kilpailuun.


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.