Huuhkajat-hyökkääjä tuskailee Saksassa – rehellistä puhetta Ylelle: ”Omat esitykseni ovat olleet todella iso pettymys”

© Kuva: Getty Images

Ilmari Niskasen nimi nousi monien huulille syksyllä 2019, kun hän ratkaisi KuPS:lle Suomen mestaruuden.

Kyseessä oli KuPS:n ensimmäinen mestaruus 43 vuoteen, joten ratkaisuottelun Turussa Interiä vastaan ratkaissut Niskanen nousi Savossa lähes jumalhahmon asemaan.

Niskasen ura on sittemmin ottanut tuulta alleen. Reilun vuoden aikana Kiuruvedellä syntynyt laitahyökkääjä on tehnyt A-maajoukkuedebyyttinsä ja onnistunut vakiinnuttamaan paikkansa Huuhkajissa sekä siirtynyt Saksaan.

Niskasen ura tuntui olevan pelkkää ruusuilla tanssimista viimeisen vuoden ajan, mutta nyt se on loppunut kuin seinään. Juuri tällä hetkellä 23-vuotiaan suomalaishyökkääjän ura polkee paikallaan.

Alkukauden aikana Niskanen sai runsaasti vastuuta uudessa seurassaan Ingolstadtissa, mutta tehot jäivät piippuun. Viime aikoina suomalaiselle on ollut tarjolla vain jämäminuutteja, eikä kauden avausmaalia ole vieläkään syntynyt.

– Omat esitykseni ovat olleet todella iso pettymys, siitä ei pääse mihinkään. Kun tulin tänne, olin sillä mielellä, että murtaudun heti avaukseen ja nousen joukkueen ja sarjan tähtipelaajaksi. Nousin kyllä avaukseen, mutta tähtipelaajan status on vielä aika kaukana, Niskanen kertoi Yle Urheilulle.

–  En sano, että hyppäys Veikkausliigasta oli missään nimessä hyppy tuntemattomaan. Tasoero ei ole mitenkään massiivinen. Mutta kyllä pelaajien laadussa, temmossa ja fyysisessä puolessa on eroja. Suomessa pallon kanssa on suhteellisen paljon aikaa, mutta täällä ei.

Tehottomuus ja pieni loukkaantuminen sysäsivät Niskasen penkille, mutta suomalaishyökkääjä uskoo murtautuvansa takaisin avauskokoonpanoon.

– Olemme voittaneet pelejä eikä valmentaja ole nähnyt tarpeelliseksi muuttaa kokoonpanoa. Ei tässä auta kuin tehdä entistä kovemmin hommia. Meillä on kova kilpailutilanne joukkueessa, mutta ei missään nimessä niin kova, ettenkö pystyisi ottamaan paikkaa takaisin, Niskanen sanoi luottavaisena.

– Eivät he missään nimessä ole heittämässä kirvestä kaivoon minun suhteeni, vaan valavat koko ajan uskoa. Taktisia juttuja käydään yksilöllisesti läpi aika vähän minun tai muidenkaan pelaajien kanssa, sitä voisi olla kyllä enemmänkin.

Ingolstadt pelasi eilen, keskiviikkona, 1-1-tasapelin Hallescheriä vastaan kotonaan. Niskanen istui koko ottelun vaihtopenkillä. Ingolstadt on tällä hetkellä Saksan Kolmosliigassa neljäntenä tasapisteissä kolmantena olevan Rostockin kanssa. Kolmosliiga on Saksan kolmanneksi korkein sarjataso ja sarjan kaksi parasta joukkuetta nousevat suoraan 2. Bundesliigaan ja kolmonen karsii noususta.

Lue Yle Urheilun juttu Niskasesta kokonaisuudessaan tästä.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.