Lukas Hradeckyn Bayer Leverkusen voitti Borussia Dortmundin – nousi Bundesliigassa jo toiseksi

© Kuva: Getty Images

Bayer Leverkusen ja Borussia Dortmund iskivät yhteen tiistai-iltana Bundesliigassa.

Lukas Hradeckyn Leverkusen voitti ottelun 2-1. Leverkusen nousi täyden pistepotin ansiosta jo toiseksi Bundesliigassa.

Sarjakärki Bayern München on neljän pisteen päässä Leverkusenista, mutta Bayern pelaa kierroksen oman ottelunsa Augsburgia vastaan keskiviikkona. Myös RB Leipzig voi nousta takaisin kakkossijalle, jos seura onnistuu kukistamaan Union Berlinin huomisiltana.

Leverkusen siirtyi johtoon jo 14. minuutilla. Leon Baileyn nappikeskitys löysi Moussa Diabyn ja nuorukainen pääsi nokikkain Dortmund-vahti Roman Bürkin kanssa, eikä epäonnistunut viimeistely-yrityksessään.

Maalinsa lisäksi Diaby oli yksi kentän parhaimmistoa koko ottelun ajan.

Leverkusen oli aktiivisempi osapuoli avausjaksolla ja loi paremmat maalipaikat, mutta Diabyn osumaa lukuun ottamatta viimeistelyt jäivät onnettomiksi.

Dortmund haki toisella jaksolla vimmatusti tasoitusmaalia ja onnistuikin sen tekemisessä tunnin kohdalla. Julian Brandt yllätti Hradeckyn tarkalla boksin ulkopuolelta lähteneellä laukauksellaan ja nosti Dortmundin peliin mukaan.

Ottelun voittomaali nähtiin kymmenisen minuuttia ennen täyttä aikaa. Leverkusen riisti pallon keskikentältä ja muutamaa sekuntia myöhemmin Florian Wirtz pelattiin puolittaiseen läpiajoon. Wirtzin varma viimeistely upposi takakulmaan ja Leverkusen nappasi pisteet itselleen.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.