Robert Lewandowski on paljastanut, miten 50 euron vedot saksalaismanageri Jürgen Kloppin kanssa auttoivat häntä matkalla maailman parhaimpien hyökkääjien joukkoon.

FIFA:n The Best -gaalassa vuoden 2020 parhaaksi pelaajaksi valittu Lewandowski teki 55 maalia päättyneen kalenterivuoden aikana auttaakseen Bayern Münchenin sensaatiomaiseen triplamestaruuteen.

Puolalaishyökkääjä ei kuitenkaan syntynyt luonnollisena maalintekijänä, sillä hänen ammattilaisuransa ulkomalaisilla kentillä lähti melko hitaasti käyntiin.

Vuonna 2010 Dortmundiin siirtynyt Lewandowski teki debyyttikaudellaan vain yhdeksän maalia 43 otteluun. Pienet vedot joukkueen silloisen managerin Kloppin kanssa auttoivat häntä kuitenkin puhkeamaan kukkaan Saksan kentillä.

– Kun saavuin Dortmundiin, en osannut juuri ollenkaan saksaa. Tiesin, mitä ”danke” ja ”scheisse” tarkoittivat. Sää oli sateinen ja harmaa. Kloppin harjoituksissa intensiteetti oli myös hyvin, hyvin korkea, Lewandowski kertoi The Players’ Tribunelle.

– Halusin epätoivoisesti jättää jälkeni ja Jürgen halusi haastaa minua. Joten ensimmäisten kuukausien aikana löimme hieman vetoa. Jos tein 10 maalia harjoituksissa, hän lupasi antaa minulle 50 euroa. Jos en kuitenkaan onnistunut, olin hänelle 50 euroa velkaa.

[readmore from=Bundesliiga]

– Ensimmäisten viikkojen aikana minun oli maksettava hänelle lähes joka kerta. Mutta joidenkin kuukausien jälkeen pöydät kääntyivät. Minusta tuli se, joka haravoi harjoituksissa käteistä. Joten yhtenä päivänä hän sanoi: ”Lopeta! OK! Tuo riittää. Olet nyt valmis.”

Lewandowski teki lopulta 103 maalia 187 otteluun Dortmundin paidassa ja voitti seuran kanssa kaksi Bundesliigan mestaruutta. Vielä tänäkin päivänä, hän pitää Kloppia todella suuressa arvossa.

– Pystyin puhumaan Jürgenille mistä tahansa ja luottamaan häneen täysin. Hän on perhemies, ja tuntee todella suurta empatiaa myös pelaajien yksityiselämää kohtaan. Jürgenille olimme aina ihmisiä ensin, jalkapalloilijoita toisena, Lewandowski lisäsi.