Vuoden 2014 maailmanmestari, keskikenttäpelaaja Sami Khedira on palaamassa kotimaahansa Saksaan ja Bundesliigaan yli kymmenen vuoden poissaolon jälkeen. Sekä Kicker että Bild kertovat, että 33-vuotias Khedira allekirjoittaa maanantaina sopimuksen putoamistaistoa käyvän Hertha Berlinin kanssa.

Khediran kerrotaan matkustaneen Berliiniin jo lauantaina. Epäselvää on vielä, purkaako Khedira sopimuksensa Juventuksen kanssa, vai maksetaanko hänestä jonkinlainen siirtokorvaus. Todennäköisintä on, että Khedira pääsee siirtymään ilmaiseksi.

Khediran uskotaan solmivan Herthan kanssa sopimuksen tämän kauden loppuun asti. Siirtoekspertti Gianluca Di Marzion mukaan sopimuksessa on optio vuoden jatkosta tiettyjen pykälien täyttyessä.

Alun perin Khediran piti käydä lääkärintarkastuksessa ja allekirjoittaa sopimus jo sunnuntaina, mutta niitä siirrettiin maanantaille ”viimeisten muodollisuuksien” takia. Herthan johtokunnan puheenjohtaja Carsten Schmidt vahvisti kuitenkin jo siirron olevan erittäin lähellä.

– Puhuin hänen kanssaan vähän aikaa pitkään puhelimessa. Minusta hän on mahtava johtaja ja erittäin menestyksekäs jalkapalloilija, joka on pelannut monissa ammattilaisseuroissa ja kerännyt niissä paljon kokemusta, Schmidt sanoi Khedirasta Sky90:lle.

Khedira ei ole ollut tällä kaudella kertaakaan Juventuksen kokoonpanossa, ja hän puhuikin jo marraskuussa avoimesti siirtohaluistaan. Tuolloin Khedira toivoi vielä siirtoa Englannin Valioliigaan, mutta nyt edessä näyttääkin olevan Bundesliigaan paluu.

[readmore from=Khedira-Sami]

Jos siirto toteutuu, tulee Hertha Berlinistä Khediran ammattilaisuran neljäs seura. Hän pelasi kasvattajaseurassaan VfB Stuttgartissa neljä kautta ennen kuin siirtyi Real Madridiin 14 miljoonalla eurolla kesällä 2010. Viiden La Liga -kauden jälkeen matka jatkui Juventukseen kesällä 2015.

77 A-maaottelua pelannut Khedira on voittanut maailmanmestaruuden lisäksi viidesti Serie A:n, kerran La Ligan, kerran Bundesliigan ja kerran Mestarien liigan.

Lähde: Transfermarkt