Hansi Flickin Bayern München nousi viime viikolla Pep Guardiolan Barcelonan kanssa samaan kerhoon, kun se kruunattiin seurajoukkueiden maailmanmestariksi, ja voitti siten kuudennen pokaalinsa yhden kauden aikana. Aivan samalle vuodelle kuusi pystiä eivät mahtuneet, kun koronapandemian vuoksi MM-turnaus siirrettiin joulukuulta helmikuulle.

Kenties Bayernia vaivasi maanantaina joko matkaväsymys tai mestaruuskrapula, kun sarjanousija Arminia Bielefeld pakotti sen lumisessa Münchenissä 3-3-tasapeliin, johdettuaan peliä kahdella maalilla peräti kahteen otteeseen. Bayern johtaa nyt Bundesliigaa viidellä pisteellä ennen RB Leipzigia, kun sarjaa on pelaamatta 13 kierrosta.

Bayernin ensi kauden joukkueen rakennus on jo hyvässä vauhdissa, sillä seura vahvisti viime viikolla, että ranskalaistoppari Dayot Upamecano liittyy joukkueeseen RB Leipzigin riveistä. Etenkin puolustukseen muutoksia voi olla luvassa enemmänkin, mutta varmana asiana on pidetty jo pitkään David Alaban lähtöä. Bayern-johdosta vahvistettiin jo viime vuoden puolella, että Alaban jatkosopimusneuvottelut eivät johtaneet tulokseen, ja itävaltalainen on lähdössä seurasta 13 vuoden jälkeen.

[readmore from=Alaba-David]

Bildin mukaan tänään tiistaina Alaba ilmoittaa itse virallisesti Bayernista lähdöstään ja hyvästelee pitkäaikaisen seuransa – tähänastisen ammattilaisuransa ainoan. Tämän ilmoituksen myötä 28-vuotias haluaa turvata keskittymisen Bayern Münchenin loppukauteen.

Siitä ei ole varmuutta, antaako Alaba tänään jo vihjeen tai tiedon tulevasta seurastaan – luultavimmin kenties ei. Kaikkein todennäköisimpänä vaihtoehtona pidetään Real Madridia, mutta myös Englannista on osoitettu Alabaa kohtaan suurta kiinnostusta. Bildin mukaan Alaba on saanut tarjoukset myös Chelseasta, Liverpoolista ja Manchester Citystä.

Lähde: Transfermarkt