Jari Litmanen 50 vuotta: Ajax ja Barcelona onnittelivat ”ikuista legendaa” – Huuhkajien tähdiltä isoja ylistyssanoja

© Kuva: Juha Tamminen

Jari Litmanen juhlii tänään, lauantaina, 50-vuotissyntymäpäiväänsä.

Legendaarinen suomalaispelaaja on saanut runsaasti onnitteluita sosiaalisen median välityksellä. ”Kuningasta” ovat muistaneet fanien lisäksi pelaajan entiset seurat, kuten Ajax ja Barcelona.

Litmanen nousi jalkapallomaailman huipulle Ajaxissa, jossa hän pelasi yhteensä 255 ottelua. 133 maalia takonut suomalaistähti juhli hollantilaisseuran riveissä myös Mestarien liigan voittoa, kahta UEFA Supercupin voittoa sekä viittä Hollannin mestaruutta.

– 50 vuotta vanha. Ikuinen legenda. Onnittelut, Jari Litmanen, twiittasi Ajax.

Jos alla oleva upotus ei näy, klikkaa tästä.

Barcelona välitti onnittelunsa Litmaselle puolestaan videon yhteydessä. Videolla suomalaislegenda heilutti Real Sociedadin verkkoja tammikuussa 2000. Kyseessä oli yksi hänen neljästä maalistaan katalonialaisseuran paidassa.

Jos alla oleva video ei näy, klikkaa tästä.

Lahden Reipas, jonka paidassa Litmanen teki uransa ensimmäisen maalin pääsarjatasolla, ei myöskään unohtanut oman kasvattinsa syntymäpäivää. Onnittelunsa välittivät myös FC Lahti, HJK ja MYPA, joita Litmanen edusti myöhemmin urallaan.

LUE MYÖS: Nämä maalit Jari Litmanen muistaa aina – ”Vaikea jättää yhteen tai kahteen”

– Kuningas tänään 50 vuotta. Jari Litmanen, sinä olet meille rakas. Ei uskoisi, että näin nuoret kaverit on jo viisikymppisiä. Onnea Litti nyt ja aina!

Jos alla oleva upotus ei näy, klikkaa tästä.

 

Jos alla oleva upotus ei näy, klikkaa tästä.

Jos alla oleva upotus ei näy, klikkaa tästä.

Jos alla oleva upotus ei näy, klikkaa tästä.

Litmanen on edelleen Suomen A-maajoukkueessa eniten otteluita pelannut pelaaja (137 ottelua) ja paras maalintekijä (32 maalia).

Joukkueen nykyisiin ja entisiin tähtipelaajiin lukeutuvat Teemu Pukki, Paulus Arajuuri, Mikael Forssell, Antti Niemi, Sami Hyypiä, Lukas Hradecky ja Tim Sparv jakoivat myös onnittelunsa ja kiitoksensa Litmaselle Huuhkajien kokoaman videon kautta.

– Moi Litti! Oli iso kunnia mulle päästä pelaamaan sun kanssa ja nauttimaan sun syötöistä. Kiitos kaikesta, mitä olet tehnyt suomifutiksen eteen ja paljon, paljon onnea, kiitteli Pukki ensimmäisenä.

Jos alla oleva video ei näy, klikkaa tästä.

LUE MYÖS: