Skotlantilainen Rangers on tanakasti matkalla kohti ensimmäistä Skotlannin mestaruuttaan kymmeneen vuoteen. 18 pisteen etumatka Celticiin on selvä viesti siitä, että Rangers juhlii keväällä historiansa 55. Skotlannin-mestaruutta.

Kuten hyvin tiedetään, Rangersin avainpelaajiin lukeutuu suomalainen Glen Kamara. Hänen kanssaan jokseenkin yhtä suurta luottamusta joukkueen keskikentällä nauttii 24-vuotias Nigerian maajoukkuepelaaja Joe Aribo. Englannissa syntynyt Aribo on vastuusta myös kiittänyt, sillä hän teki maalin sekä viime torstaina Eurooppa-liigassa Antwerpia että sunnuntaina liigassa Dundee Unitedia vastaan.

Aribo kertoo tasonnousunsa takana olevan pitkälti kovan työn kuntosalilla. Siellä hänen kaverinaan on usein suomalaisille hyvin tuttu pelaaja.

– Kun siirryin tänne, en ollut isoin kaveri, mutta olen yrittänyt saada lisää painoa ja täyttää paitani paremmin. Siksi olen yrittänyt tehdä töitä kuntosalilla mahdollisimman paljon, Aribo totesi Glasgow Timesin haastattelussa.

– Koen nyt oloni vahvemmaksi kentällä. Aineenvaihduntani on nopeaa, joten sen kanssa minulla on vaikeuksia. Tiedämme, kuinka fyysistä skottifutis, joten tiesin joutuvani vastaamaan siihen fyysisyyteen.

– Treenaan salilla eniten Glenin (Kamara) ja Connorin (Goldson) kanssa. Kun kuitenkin näen myös Ianis Hagin ja Steven Davis työmäärän salilla, se antaa lisää motivaatiota. Jokainen prosentti on tärkeä.

Aribo on tehnyt keskikentän keskustasta 29 ottelussa seitsemän maalia Rangersille ja syöttänyt neljä osumaa. Hän missasi syyskauden aikana kymmenkunta peliä nilkkavamman takia.

[readmore from=Rangers]

Nyt Aribo on kuitenkin kunnossa, ja häneltäkin odotetaan tehoja, kun Rangers tavoittelee paikkaa Eurooppa-liigan 16 parhaan joukossa. Rangers voitti viikko sitten Belgiassa pelatun avausottelun Royal Antwerpia vastaan 4-3, joten sen lähtötilanne ottelupariin on hyvä. Toinen osaottelu alkaa torstaina kello 19.55 ja sitä voi seurata C Moren kanavilta.

Glen Kamara on illan otteluissa ainoa suomalainen, sillä Bayer Leverkusenin maalivahti Lukas Hradecky on akillesjännevamman vuoksi vielä pitkään sivussa.