Teemu Pukki äitynyt huikeaan maalitehtailuun – ”Meillä on koko sarjan paras hyökkääjä”

© Kuva: Getty Images

Siitä on alle kaksi viikkoa, kun SuomiFutis julkaisi jutun koskien sitä, kuinka kauas kahden vuoden takaisesta maaliennätyksestä Norwichin Teemu Pukki oli jäämässä. Don Goodman muistutti, että Pukilla oli toissa kauden maalilukemaansa matkaa 18 maalia, kun kautta oli pelaamatta 18 ottelua. Loppukausi pitäisi siis vetää maali per ottelu -tahdilla.

Nyt Pukki vaikuttaa totisesti ottaneen haasteen vastaan. Viimeisissä neljässä ottelussa hän on tehnyt peräti kuusi maalia, viimeksi tiistaina kaksi ottelussa Birminghamia vastaan. Vaikka Pukki missasi ottelussa rankkarin, valittiin hänet 3-1-voittoon päättyneen ottelun parhaaksi pelaajaksi.

Norwich on voittanut neljä viimeistä sarjaotteluaan ja kuronut eron sarjan kärjessä toisena olevaan Brentfordiin jo kymmeneen pisteeseen. Näissä neljässä pelissä Pukin tehosaldo on siis kuusi maalia ja yksi maalisyöttö. Kauden kokonaismaalimäärä on jo 17, ja sillä Pukki on Mestaruussarjan maalitilastossa kolmantena. Ei liene kaukaa haettua, että Pukki tultaisiin valitsemaan sarjan helmikuun pelaajaksi.

Ei ihme, että Norwichin valmentaja Daniel Farke hehkutti suomalaista vuolaasti Birmingham-voiton jälkeen. Hän muistutti erityisesti siitä, kuinka Pukin maalit tuppaavat olemaan vieläpä erinomaisen tärkeitä.

– Teemu ei ollut pelattavissa koko ottelun ajan, ja Birminghamilla oli vaikeuksia hallita hänen liikkeitään. Viimeisissä neljässä ottelussa Teemu on tehnyt neljä kertaa avausmaalin. Tänään hän teki kaksi tärkeää maalia, Farke kehui.

– Teemu ei ole pelaaja, joka tekee 6-1- tai 7-1-maalin. Hän tekee tärkeitä 1-0- tai 2-1-maaleja. Hän on uskomattomassa vireessä ja tulikuuma.

– Meillä on koko sarjan paras hyökkääjä, ja olen iloinen, että hän on taas parhaimmillaan.

Norwichin sarjatilanne on luonnollisesti hyvä ajatellen pikaista paluuta Valioliigaan. Farke pitää kuitenkin toistaiseksi jäät hatussa. Hänen tavoitteenaan on edelleen 80 sarjapistettä.

– Tämä oli meille mahtava voitto. Ei ole helppoa pelata korkealla tasolla kolmen päivän välein. Tämä oli kolmas voittomme vain kuuteen päivään, vaikealla vieraskentällä.

– Olemme kolme peliä lähempänä tavoitettamme, emme enempää. Pelejä tulee vastaan kiivaaseen tahtiin, vire voi muuttua nopeasti eikä sarjataulukko ole tärkeä tällä hetkellä.

– Tärkeää on, että meillä on nyt 67 pistettä. Se on erinomaista tähän aikaan kaudesta, mutta meidän täytyy jatkaa samoin. 67 pistettä ei riittäisi nousukarsintapaikkaan, joten tehtävämme on yltää 80 pisteeseen mahdollisimman pian.

– Emme tuudittaudu tilanteeseen, mutta olen iloinen tästä voitosta.

Lähde: Norwichin kotisivut


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.