Kun Norwich nousi kauden 2018-2019 päätteeksi Valioliigaan, oli joukkueen juhlittu sankari sarjan maalikuninkuuden voittanut Teemu Pukki. Pukki teki 43 pelaamassaan kauden sarjapelissä yhteensä 29 maalia, ja hänet valittiin myös sarjan parhaaksi pelaajaksi.

Nyt Norwich taistelee tiukasti uudesta noususta Valioliigaan edellisen visiitin jäätyä vain vuoden mittaiseksi. Se on sarjassa toisena, suoran nousijan paikalla, joskin Swansea hengittää niskaan vain kahden pisteen päässä. Vähintään nousukarsinnan suhteen vaikuttaa hyvältä, sillä seitsemäntenä olevaan Middlesbrough’n on etumatkaa jo 15 pistettä.

30-vuotiaan suomalaishyökkääjän maalisaldo näyttää kuitenkin tällä hetkellä vain 11 maalia, 24 pelatussa ottelussa. Pukki teki saman määrän maaleja myös viime kaudella Valioliigassa, mutta miehen toissa kaudella tekemä oma uran yhden kauden maaliennätys on 18 maalin päässä. Lukemaan yltäminen näyttää erittäin haastavalta, sillä sarjapelejäkin on jäljellä enää 18.

Sky Sportsin EFL-podcastissa puhuneella Don Goodmanilla oli kuitenkin selkeä selitys Pukin laskeneeseen maalimäärään. Kyse ei hänen mukaansa ole alkuunkaan siitä, että Pukin suoritustaso olisi laskenut, vaan yksinkertaisesti Norwichin muuttuneesta pelitavasta.

– Luulen Pukin vaikeuksien johtuvan siitä, että joukkue pelaa eri tavalla. Viimeksi, kun he pelasivat Mestaruussarjassa, he leikittelivät muiden joukkueiden kanssa ja tekivät maaleja huvin vuoksi – ”tehkää te kolme, niin me teemme neljä”, Goodman kuvaili.

– Se oli heidän luonteensa – he tekivät viime kerralla 93 maalia!

Kun Norwich voitti Mestaruussarjan toissa kaudella, se päästi sarjassa 57 maalia. Peräti seitsemän Kanarialintujen taakse jäänyttä joukkuetta selvisi vähemmillä takaiskuilla. Nyt Norwichin päästettyjen maalien saldo on 23 maalia 28 ottelussa – sarjan kolmanneksi pienin lukema Swansean ja Watfordin jälkeen.

– Tällä kertaa he ovat tehneet toistaiseksi 35 maalia. Se on aika matala lukema heidän tasolleen ja heidän hyökkääjien laatunsa huomioiden, mutta puolustuksellisesti he ovat paljon parempia.

[readmore from=Pukki-Teemu]

– Norwichin dynamiikka on nyt erilainen. He pelaavat eri tavalla, mutta odotan yhä heidän löytyvän aivan sarjan kärjestä kauden päättyessä, Goodmanin arvio kuului.

Vaikka kahden kauden takainen maalilukema onkin kaukana, on Pukki silti 11 maalillaan Norwichin paras maalintekijä, neljä maalia toiseksi tehokkainta pelaajaa Emi Buendiaa edellä. Mestaruussarjan maalitilastossa 11 maalia riittää tällä hetkellä jaettuun neljänteen sijaan. Kärjessä on komealla 23 maalin lukemalla Brentfordin Ivan Toney.

Lähde: Football League World