”Yksi duunari on hyvä olla vierellä” – juniorijoukkueen ystävänpäivätreeneissä pilkahdus suomalaista futiskulttuuria

© Kuva: Juha Tamminen

227 ottelun veikkausliigaveteraani Pekka Sihvola, 36, tunnettiin uransa aikana kovan luokan maalintekijänä. Nykyisin jalkapallon pelaajayhdistys JPY:n johtokunnan puheenjohtajana toimiva Sihvola twiittasi sunnuntaina ystävänpäivän kunniaksi nuorille jalkapalloilijoiden aluille pidetyistä pelipaitatreeneistä mielenkiintoisen havainnon.

– Taiteilijoilla on hyvä olla ainakin yksi duunari vierellä, Sihvola kirjoitti kuvan yhteyteen ja tägäsi kuvaan FC Interin kapteenin Timo Furuholmin.

On ”Furkaltakin” eittämättä myös taiteilijasuorituksia nähty, mutta kontekstin huomioon ottaen porilaislähtöinen kärkimies taitaa olla tämän kuvan duunari. Ringissä olevilla junioreilla kun on yllään Lionel Messin, Paulo Dybalan, Neymarin, Juventuksen (mahdollisesti siis Cristiano Ronaldon nimellä) ja Espanjan maajoukkueen pelipaitoja, on seasta erottuva Interin paita Furuholmin nimellä virkistävä poikkeus.

– Tuossa on meininkiä. Sitä kuuluisaa lutuuria, Furuholm kommentoi Sihvolan kuvaa.

33-vuotias Furuholm on tehnyt 205 veikkausliigaottelussaan yhteensä 78 maalia. Otteluista neljä ensimmäistä ovat Jazzin paidasta kaudelta 2003, mutta kaikki muut pääsarjapelinsä Furuholm on pelannut Interissä. Päättyneellä kaudella Furuholm rikkoi kymmenen maalin rajapyykin neljännen kerran veikkausliigaurallaan. Lisäksi sama raja särkyi kahdesti Saksan 3. Bundesliigassa.

Myös kausi 2021 on alkanut Furuholmin osalta tehokkaasti, sillä hän on yksi kuudesta pelaajasta, joka on tehnyt kaksi maalia Suomen Cupin kahdella ensimmäisellä ottelukierroksella. Veikkausliigan elävä legenda Furuholm jakaa maalipörssin kärkipaikan yhdessä FC Lahden Jasin Assehnounin, AC Oulun Aapo Heikkilän sekä KuPS:n Santeri Haaralan, Saku Savolaisen ja Diogo Tomasin kanssa.

KUPSILLA KUUMAT PAIKAT KOTONA – MARKKINA ON SEKAISIN KUIN SEINÄKELLO!