Barcelona kohtaa Real Sociedadin – Antoine Griezmann johtaa synttärijuhlintaa?

© Kuva: Getty Images

Barcelona kohtaa Real Sociedadin, kello 22 Suomen aikaa sunnuntaina alkavassa La Liga -ottelussa. Mikäli pelilliset asiat toimivat odotetusti, saattaa joukkueen myöhäisillan ohjelmassa olla muutaman synttärikakun leikkaaminen.

Blaugranan ryhmässä vietetään kaikkiaan kolmea syntymäpäivää. Antoine Griezmann juhlii kenties korkeimmalla profiililla; ranskalaiselle tulee täyteen tasan 30 ikävuotta. Valmentaja Ronald Koeman on tänään 58 vuotta nuori, ja puolustaja Jordi Alba 32 vuoden ikäinen.

Jollei se ole sitä jo pelkästään seurojen statusten vuoksi, on ottelu melkoisen iso sarjan kannalta. Barcelona on kuin onkin edelleen mukana mestaruusjahdissa, nyt neljä pistettä Atlético Madridin hallitsemasta kärjestä, pinnan päässä yhden ottelun enemmän pelanneen Real Madridin kakkostilasta. Sociedad puolestaan taistelee europelistatuksesta – se on viitossijalla tasapisteissä ottelun enemmän pelanneen Real Betisin kanssa. Ylemmäs on matkaa; nelossijan Sevilla on jo 10 pistettä edellä.