Suomi aloitti MM-karsintaurakkansa kohti Qatarin ensi vuoden kisoja kahdella tasapelillä. Huuhkajien urakka jatkuu kuitenkin vielä yhdellä harjoitusottelulla, kun keskiviikkona kohdataan vieraissa Sveitsi.

Markku Kanerva on täydentänyt joukkuetta yhdellä pelaajalla, 27-vuotiaalla Thomas Lamilla. Lam liittyy joukkueen vahvuuteen maanantaina. Tarvetta täydennyspelaajalle tuli, kun Tim Sparv jäi loukkaantuneena sivuun keskiviikon Bosnia-Hertsegovina -pelin jälkeen. Lisäksi jonkinasteisia kolhuja saivat sunnuntaina keskikenttäpelaajat Rasmus Schüller ja Joni Kauko sekä laitapuolustaa Albin Granlund.

Hollannin pääsarjan PEC Zwollessa pelaava Lam on pelannut tällä kaudella 20 sarjaottelua, joista 14:ssa täydet minuutit. Alkukausi meni hieman hapuillen, ja Lam oli kahden pelikiellon takiakin sivussa yhteensä seitsemästä ottelusta.

Nyt hän on nauttinut kuitenkin suurta vastuuta, sillä täysiä 90-minuuttisia on peräkkäin jo seitsemän. Edellisessä ottelussaan Lam teki rankkarista maalin ja syötti yhden, kun Zwolle voitti VV-Venlon maalein 2-1. Kaikkiaan maaleja on syntynyt tällä kaudella kolme, ja koko 154 ottelua kestäneellä Eredivisie-uralla 14.

[readmore from=Lam-Thomas]

A-maaotteluita Lamilla on pelattuna 24, ilman tehtyjä maaleja. Edellisen kerran hänet nähtiin Huuhkajissa viime lokakuun harjoitusottelussa Puolaa vastaan. Viime syksyn Nations Leaguessa Lam pelasi 14 minuuttia ottelussa Walesia vastaan ja EM-karsinnoissa puolisen tuntia ottelussa Kreikkaa vastaan.

Lam pystyy pelaamaan sekä keskuspuolustajana että keskikentän keskustassa. Tällä kaudella hän on pelannut molemmilla pelipaikoilla lähes yhtä paljon.

Kaikki Suomen ottelut ovat nähtävissä Elisa Viihde Viaplaysta, V Sport Jalkapallo -kanavalta sekä ilmaiseksi Viafreesta.

LUE MYÖS:

Tulikuuma Teemu Pukki osui jälleen! Huuhkajat nousi Ukrainassa tappioasemasta hyvin arvokkaaseen tasapeliin

V Sport: Huuhkajien sankari Teemu Pukki todella kriittisenä hienosta tuloksesta huolimatta: ”Ei voida olla tyytyväisiä”

V Sport: Ukrainan ryhmitys yllätti Markku Kanervan: ”Ennakoimme heidän palaavan siihen..”

V Sport: Huuhkajia kipparoineelle Paulus Arajuurelle jäi jossiteltavaa: ”Niistä olisi pitänyt tehdä”

Ukrainan valmentaja Andriy Shevchenko harmitteli lopun väsähtämistä – ”Suomi oli riippuvainen erikoistilanteista”

Kovassa, mutta harvalukuisessa seurassa – tämä lista kertoo, kuinka harvinaiseen suoritukseen Huuhkajat Ukrainassa venyi