Huuhkajat oli pelannut huimat 29 ottelua peräkkäin ilman tasapelejä, mutta keskiviikkona alkaneissa MM-karsinnoissa molemmat tähän asti pelatut ottelut ovat päättyneet tasapeliin. Kotipelistä Bosnia ja Hertsegovinaa vastaan tasapelistä saattoi jäädä vielä hieman kitkerä maku, mutta nousu tappioasemasta 1-1-tasapeliin Ukrainassa maistui jo enemmän voitolta.

Samat tunnelmat päinvastaisina ovat pääteltävissä Ukrainan päävalmentajan Andriy Shevchenkon pelin jälkeisistä kommenteista. Ukrainassa tasapeliä pidettiin selkeänä pettymyksenä, joka tavallaan nollasi keskiviikon hienon Ranska-tasapelin.

Aivan lehdistötilaisuutensa aluksi Shevchenko kuitenkin lähetti hyvässä urheiluhengessä terveisensä loukkaantuneena vaihtoon tulleelle Albin Granlundille, joka sai jo pelin ensiminuuteilla kovan tällin päähänsä.

– Ensinnäkin haluan kommentoida Suomen pelaajan Granlundin loukkaantumista. Toivon, ettei kyseessä ole mitään vakavaa, ja että hän toipuu. Toivon hänelle vain parasta, ja että lääkärimme tekevät kaikkensa. Se oli hyvin epämiellyttävä hetki, mutta valitettavasti pelissä tapahtuu sellaista. Minullakin oli sellaisia vammoja, Shevchenko totesi.

Sitten valmentajan oli aika analysoida itse ottelua.

– Minusta pelasimme hyvän pelin. Olen hyvin tyytymätön vain viimeisiin minuutteihin ja virheidemme määrään. En tarkoita vain Mykolenkon (rangaistuspotkuun johtanutta) virhettä, vaan niitä oli useita.

– Ehkä pelaajat eivät kuulleet hyvin, mutta meidän olisi pitänyt tehdä muutoksia. Pelasimme viisi minuuttia eri tavalla kuin piti, ja menetimme tänään voiton. Yleisesti ottaen joukkue pelasi todella hyvin ja toteutti taktiikkaa 85 minuutin ajan.

– Kaikki sujui suunnitelman mukaan, ja vaihdosta tulleet pelaajat nostivat pelin intensiteettiä. Teimme hyvän maalin.

Shevchenkon näkemyksen mukaan Ukraina oli pelissä niskan päällä, ja Suomen tilaisuudet olivat harvassa.

– Minusta vastustajalla ei ollut muita maalipaikkoja. He vain heittivät palloa ylöspäin ja yrittivät ehtiä irtopalloon. Me teimme virheen. Suomi oli riippuvainen erikoistilanteista.

– Viimeisten 5-7 minuutin aikana heillä oli kuitenkin maalipaikkoja. Kuten sanoin, me nukuimme pelin lopun. Se ei johtunut niinkään vastustajasta, vaan omasta toiminnastamme. Se on meille hyvä oppitunti.

– Olimme vähän hämillämme ja sijoituimme väärin. Ehkä kamppailun lopussa oli väsymyksen merkkejä, ja huutaminen oli mahdotonta. Teimme joukon virheitä, ja toivon, ettei niin tapahdu uudestaan, Shevchenko totesi.

[readmore from=Huuhkajat]

Huuhkajien valmentaja Markku Kanerva sanoi pelin jälkeen V Sportin haastattelussa yllättyneensä siitä, että Ukraina pelasi kolmen topparin ja viiden puolustajan linjalla tutumman 4-3-3:nsa sijaan. Shevchenko ei kuitenkaan myöntänyt tehneensä taktista virhettä.

– Me pelasimme mahtavan pelin ja teimme aloitteita. Suomi pelasi erittäin hyvin vastahyökkäyksissä, mutta meillä oli hyvä pallonhallinta ja me loimme maalipaikkoja.

– Toisella puoliajalla energiamme alkoi kuitenkin huveta. Teimme vaihtoja, ja kentälle juosseet pelaajat pääsivät täydellisesti mukaan peliin ja tekivät mahtavan maalin. Meillä on tätä nykyä mahdollista pelata joko tällä kenttämuodostelmalla tai edellisellä 4-3-3:lla, valmentaja vastasi.

Lähde: Ukrainan jalkapalloliiton kotisivut

Kaikki Suomen ottelut ovat nähtävissä Elisa Viihde Viaplaysta, V Sport Jalkapallo -kanavalta sekä ilmaiseksi Viafreesta.

LUE MYÖS:

Tulikuuma Teemu Pukki osui jälleen! Huuhkajat nousi Ukrainassa tappioasemasta hyvin arvokkaaseen tasapeliin

V Sport: Huuhkajien sankari Teemu Pukki todella kriittisenä hienosta tuloksesta huolimatta: ”Ei voida olla tyytyväisiä”

V Sport: Ukrainan ryhmitys yllätti Markku Kanervan: ”Ennakoimme heidän palaavan siihen..”

V Sport: Huuhkajia kipparoineelle Paulus Arajuurelle jäi jossiteltavaa: ”Niistä olisi pitänyt tehdä”

Huuhkajien joukkueeseen yksi uusi mies keskiviikon Sveitsi-otteluun

Kovassa, mutta harvalukuisessa seurassa – tämä lista kertoo, kuinka harvinaiseen suoritukseen Huuhkajat Ukrainassa venyi