Valiolliigan hallitseva mestari Liverpool on pudonnut tulosten valossa pitkälle siitä, missä se oli viime vuonna kauden päättyessä. Tällä hetkellä joukkue on Englannin pääsarjassa vasta seitsemäntenä, 22 pistettä perässä kärkijoukkue Manchester Cityä.

Tuoreimman takaiskun Liverpool koki torstaina, kun se hävisi kotikentällään Chelsealle 0-1. Kyseessä oli Liverpoolin viides peräkkäinen kotitappio sarjapeleissä. Koko sen 129-vuotisen historian aikana ei ole nähty aiemmin vastaavaa.

Alkanut vuosi on ollut Liverpoolille haastava, mutta sen vaikeudet ovat tulleet jostain syystä esiin etenkin kotikentällä. Liverpool on tehnyt tänä vuonna Valioliigan kotipeleissään vain yhden maalin ja kerännyt vain yhden pisteen. Kummassakin kategoriassa se on ollut huonoin suoriutuja koko sarjan mittarilla.

Mestaruuspuheet heitettiin romukoppaan jonkin aikaa sitten, mutta torstain tappion jälkeen Liverpoolin manageri Jürgen Klopp myönsi, että kärkinelikkoon ja Mestarien liigaan pääseminenkin on tällä hetkellä todella iso haaste.

– Se ei ole ohi vielä, mutta meidän ei tarvitse puhua siitä, koska jos häviämme näin paljon pelejä, niin meillä ei ole oikeutta päästä Mestarien liigaan, sanoi Klopp Sky Sportsin mukaan.

– Se oli intensiivinen ja tiukka peli, yksi ratkaiseva hetki ratkaisi sen. Käyttämättä jääneet paikkamme. Siinä pitkälti selitys tälle tulokselle.

– Yritän olla mahdollisimman rehellinen. Sanoin pojille, mitä näin tänään. Me emme mene tällaisena hetkenä tekosyiden taakse.

– Me emme syytä olosuhteita. Vain yhtä ihmistä voi kritisoida, se on minä ja me. Sen minä sanoin pojille.