Kerroimme helmikuun alussa, että Borussia Dortmund havitteli huhujen mukaan uudeksi ensi kauden vahvistuksekseen 19-vuotiasta hollantilaishyökkääjää Brian Brobbeyta. Dortmund jää kuitenkin nuolemaan näppejään, sillä perjantaina selvisi, että Brobbeyn uusi seura on Bundesliigassa tällä hetkellä toisena oleva RB Leipzig.

Leipzig tiedottaa kotisivuillaan solmineensa kärkimiehenä mieluiten pelaavan Brobbeyn kanssa nelivuotisen sopimuksen, joka astuu voimaan heinäkuun ensimmäisenä päivänä. Siirtokorvausta Brobbeysta ei tarvitse maksaa, sillä hänen sopimuksensa Ajaxin kanssa päättyy tähän kauteen.

RB Leipzig

@RBLeipzig
+++ Transfer-🆙date +++

Welkom, Brian #Brobbey! Der niederländische Stürmer wechselt zum 1. Juli 2021 von @AFCAjax zu #RBLeipzig, wo er einen Vertrag bis 2️⃣0️⃣2️⃣5️⃣ erhält.

Alle Infos 👉 bit.ly/Transfer-Brobb…

Ajaxin oma kasvatti Brobbey debytoi Eredivisiessä 31. lokakuuta 2020 pelatussa ottelussa Fortuna Sittardia vastaan. Hän tuuletti debyyttiottelussaan saman tien myös ensimmäistä pääsarjamaaliaan.

Nyt minuutteja on kertynyt seitsemässä Eredivisie-ottelussa 109. Niukasta peliajasta huolimatta maaleja on syntynyt kaksi, ja päälle yksi maalisyöttö. Peliajan vähyyteen uskotaan vaikuttaneen sen, kun alkuvuodesta selvisi, ettei Brobbey halua allekirjoittaa seuran tarjoamaa jatkosopimusta.

Brobbeyn tehokkuus on ollut vielä huimempaa Eurooppa-liigassa, sillä kolmessa pelaamassaan ottelussa hän on tehnyt kaksi maalia ja syöttänyt yhden, vaikka minuutteja on herunut vain 59. Toinen maaleista syntyi torstaisessa 3-0-voitossa Young Boys Bernistä Eurooppa-liigan neljännesvälierien ensimmäisessä osassa. Lisäksi Brobbey pelasi joulukuussa yhden puoliajan verran Mestarien liigaa Atalantaa vastaan.

Dutch Football 🇳🇱

@FootballOranje_
Brian Brobbey for Ajax this season

11 appearances
213 minutes
4 goals
2 assists

19-year-old with a goal contribution every 35.5 minutes on the pitch!

Brobbeast is a big talent and heading for the Bundesliga!

Brian Brobbey lukeutuu Hollannin suuriin tulevaisuuden lupauksiin. Hän on pelannut jo 37 juniorimaaottelua, ja niissä hän on tehnyt 26 maalia.

– Brian Brobbey sopii nuorena, erittäin monipuolisena ja murtautumiskykyisenä pelaajana prikulleen RB Leipzigin profiiliin. Hän on osoittanut Ajaxissa kykenevänsä pelaamaan kansainvälisellä tasolla. Brian sai tarjouksia muiltakin Euroopan huippuseuroilta, ja siksi olemme sitäkin tyytyväisempiä, että hän päätti tulla meille, RB Leipzigin urheilujohtaja Markus Krösche kommentoi.