HELSINKI. Huuhkajien ja Norwichin tähtihyökkääjä Teemu Pukki täyttää huomenna maanantaina 31 vuotta.

Maaliskuu on tavallisesti maajoukkuepelien aikaa, joten Pukille syntymäpäivien viettämisestä maajoukkuetovereiden kanssa on muodostunut vuosien varrella omanlaisensa perinne.

– Tämähän on jo aikamoinen traditio. Syntymäpäivät kun osuvat aina tähän maaliskuun maajoukkuetauolle, kertoi Pukki SuomiFutis-sivustolle Huuhkajien mediatilaisuudessa torstaina.

– Viime vuosi taisi olla ensimmäinen kerta pitkään aikaan, kun vietin syntymäpäiviäni perheen kanssa.

LUE MYÖS: Teemu Pukki toivottaa Huuhkajien huippupelaajan tervetulleeksi Norwichiin: ”Hänen kanssaan on todella kiva pelata”

Pukki juhlistaa merkkipäiväänsä mieluusti Huuhkajien kanssa. Suunnitelmat H-hetken suhteen eivät kuitenkaan ole sen suuremmat, sillä maanantaina joukkue matkustanee Sveitsiin keskiviikon harjoitusottelua varten.

– Tuskin me sen kauheammin juhlimme. Enköhän mä jonkun kivan laulun kuule sitten maanantaiaamuna. Ei meillä ainakaan vielä mitään sen kummempia suunnitelmia ole, virnisti Pukki.

– Tässä joukkueessa on kuitenkin niin hyvä ryhmähenki ja ilmapiiri, että näiden tyyppien kanssa on aina kiva viettää myös synttäreitä.

Elämän parhaassa kunnossa?

Jos kukaan ehti vielä epäillä, osoitti Pukki keskiviikkona olevansa suorastaan uskomattomassa kunnossa. Etenkin hänen toinen maalinsa Bosnia-Hertsegovinan verkkoon sai katsojatkin hengästymään.

Kun ottelua oli takana 77 minuuttia, Pukki ampaisi omalta kenttäpuoleltaan täyteen vauhtiin, ohitti edessä olleen Darko Todorovicin kuin tuulispää, jätti vasta kymmenisen minuttia kentällä olleen Haris Duljevicin jälkeensä ja latasi pallon reppuun tarkalla viimeistelyllä.

LUE MYÖS: Teemu Pukki haluaa rikkoa Jari Litmasen maaliennätyksen MM-karsintojen aikana: ”Olisin muuten aika pettynyt”

Aika kertoo, onko jalkapalloilija parhaimmillaan 31-vuotiaana, mutta ainakin Pukista tuntuu tällä hetkellä erittäin hyvältä.

– Todella hyvältä, niin fyysisesti kuin henkisestikin. Itsellä siis ainakin kulkee näin melkein-31-vuotiaana, vastasi Pukki arvuutteluun.

– Oikeastaan jo viimeiset vuodet ovat olleet fyysisen kunnon puolesta tosi hyvällä tasolla. Jaksaa sen ansiosta juosta lähes aina koko pelin.

Englannin Mestaruussarjassa pelataan joka kausi jopa 46 ottelua. Koronaviruspandemian vuoksi kuluva sarjakausi on mitaltaan lyhyempi, minkä takia etenkin kansainvälisellä tasolla esiintyvien huippupelaajien kunto on ollut nyt poikkeuksellisen kovalla koetuksella.

[readmore from=Huuhkajat]

– Tämä kausi on tietysti ollut koronan takia vähän erilainen. Se taitaa olla ainakin kuukauden verran tavallista lyhyempi. Pelejä on ängetty väleihin entistä enemmän kuin viimeksi, pohti Pukki.

– Ottelutahti on ollut omastakin mielestä rankka, mutta siihen on tullut totuttua, joten fiilis on hyvä.

– Tällä kaudella on vielä on paljon pelattavaa. Valioliiga-noususta taistellaan ja EM-kisat odottaa. Kyllä tässä vielä voimia on!

Huuhkajat pelaa toisen MM-karsintaottelunsa tänään sunnuntaina Ukrainaa vastaan. Arena Lvivillä pelattava kamppailu potkaistaan käyntiin kello 21:45 Suomen aikaa.