HELSINKI. Huuhkajien tähtihyökkääjä Teemu Pukki teki eilen keskiviikkona kaksi komeaa maalia, kun Suomi avasi MM-karsintaurakkansa 2-2-tasapelillä Bosnia ja Hertsegovinaa vastaan.

Pukki, joka täyttää maanantaina 31 vuotta, nousi samalla Suomen A-maajoukkuehistorian kaikkien aikojen maalitilastossa toiseksi Mikael Forssellin rinnalle. Kumpikin on tehnyt maajoukkueurallaan yhteensä 29 maalia.

Pukki on kuitenkin asettanut aikarajan myös Jari Litmasen syrjäyttämiselle. Litmanen on Suomen kaikkien aikojen paras maalintekijä 32 osumallaan, joten takamatkaa hänen saavutukseensa on Pukilla vielä kolmen maalin verran.

LUE MYÖS: Teemu Pukki toivottaa Huuhkajien huippupelaajan tervetulleeksi Norwichiin: ”Hänen kanssaan on todella kiva pelata”

– Totta kai se on minulle iso kunnia päästä Forssellin kanssa samoihin lukemiin. Miklu on tehnyt huikean uran jalkapalloilijana ja on yksi Suomen legendaarisista hyökkääjistä, ylisti Pukki torstaina medialle.

– Totta kai se olisi vielä isompi kunnia, jos pääsisi myös Litistä ohi. Mikään kiire ja pakko tässä ei ole maaleja tehdä, mutta kun niitä maaleja tulee tiedän auttavani joukkuetta, mikä on minulle itselle tärkeintä.

Pukki olisi ymmärrettävästi pettynyt, jos rajapyykki ei rikkoutuisi marraskuuhun saakka kestävien MM-karsintojen aikana.

– Maaleja on tullut nyt hyvällä tahdilla ja tänä vuonna edessä on vielä monta ottelua. Toivon, että ennätys menee näissä MM-karsinnoissa rikki. Olisin muuten aika pettynyt, jos niitä kolmea maalia ei näissä karsinnoissa tulisi.

”Oltaisiin haluttu voittaa”

Pukki kertoi heti keskiviikon ottelun jälkeen, miten kirvelevältä lopputulos hänestä tuntui. Suomalaistykin mukaan ryhmä on yhä hieman pettynyt tasapeliin, joka oli Huuhkajien ensimmäinen sitten maaliskuun 2018.

[readmore from=Huuhkajat]

– Oltaisiin eilen haluttu voittaa, joten ei se pettymys ihan vielä ole lieventynyt. Vielä vähän harmittaa, mutta oli tämä ihan suhteellisen hyvä alku karsinnoille. Nyt vaaditaan tuloksia seuraavista peleistä, kommentoi Pukki.

– Hyökkäyspelaaminen oli hyvää ja itsellekin aukesi paikkoja useampaan maaliin. Oli kuitenkin myös hetkiä, jolloin menetimme hallinnan Bosnialle ja jouduimme juoksemaan pallon perässä. Palloa pitää pystyä pitämään rohkeammin.

Huuhkajat kohtaa seuraavassa MM-karsintaottelussaan Ukrainan tulevana sunnuntaina kello 21.45.

LUE MYÖS: