Teemu Pukki toivottaa Huuhkajien huippupelaajan tervetulleeksi Norwichiin: ”Hänen kanssaan on todella kiva pelata”

© Kuva: Getty Images

HELSINKI. Huuhkajien tähtihyökkääjä Teemu Pukki loisti Helsingin Olympiastadionin pimenevässä illassa, kun Suomi pelasi MM-karsintojen avausottelussaan 2-2-tasatuloksen Bosnia ja Hertsegovinaa vastaan.

Pukki nousi samalla Mikael Forssellin kanssa tasoihin Suomen kaikkien aikojen maalitilastoissa (kummallakin kasassa 29 kaappia), eikä hänen yläpuolellaan ole enää kuin 32 kertaa maajoukkueessa osunut Jari Litmanen.

LUE MYÖS: Teemu Pukki haluaa rikkoa Jari Litmasen maaliennätyksen MM-karsintojen aikana: ”Olisin muuten aika pettynyt”

Pukin keskiviikkoiset osumat toivat jatkoa hänen hurjalle maalivireelleen, joka on kantanut hedelmää myös seuratasolla.

Tällä kaudella yhteensä 22 maalia Englannin Mestaruussarjassa latonut Pukki on auttanut hänen edustamansa Norwichin sarjataulukon piikkipaikalle ja Valioliiga-nousun partaalle.

Paluu huipulle häämöttää

Pukin ja Norwichin viime kausi Valioliigassa ei sujunut toivotulla tavalla, sillä seura putosi suorinta tietä takaisin Mestaruussarjaan.

Suomalaistykki on kuitenkin halukas osoittamaan, että Daniel Farken luotsaama joukkue on oppinut virheistään ja kykeneväinen suoriutumaan myös pääsarjatasoilla.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Teemu Pukki on tehnyt peräti 13 maalia edelliseen 11 otteluunsa, kun kaikki kilpailut lasketaan mukaan. Kuva: Getty Images

Pukki kertoo unelmoivansa paluusta Valioliigaan, mutta muistuttaa, ettei sarjanousu ole vielä sinetöity.

– Paluu Valioliigaan on totta kai unelma, mutta vielä on hieman duunia edessä. Pitää hakea ne tarvittavat pisteet ja ansaita se paikka sieltä, vastasi Pukki SuomiFutis-sivustolle torstaina Huuhkajien mediatilaisuudessa.

– Viime kaudella pääsimme jo kokeilemaan pelaamista siellä, mutta vähän jäi kyllä hampaankoloon. Kausi alkoi hyvin, mutta sitten joukkue – minä mukaan lukien – hyytyi.

– Meillä on siis kovat näyttöhalut mennä ja pärjätä siellä. Kovasti odotan, että nousu tapahtuu, mutta niin kuin sanoin, vielä on vähän duunia tehtävänä.

Uusi seuratoveri Huuhkajista?

Pukin tutkaparina Norwichissa on toiminut jo pidemmän aikaa argentiinalaistaituri Emiliano Buendía. Tällä kaudella 24-vuotias pelintekijä on kerännyt vyölleen komeat 13 maaliin johtanutta syöttöä, joista jopa kahdeksan on mennyt Pukille.

Buendían uskotaan olevan kuitenkin useiden seurojen kohdelistalla, kun kesän siirtoikkuna aukeaa. Norwich saattaa täten kaivata uutta pelintekijää ensi kauden joukkueeseensa, ja Huuhkajien riveissä Robin Lod on täyttänyt juuri tämän ruudun.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Robin Lod on yksi Huuhkajien luovimpia pelaajia. Kuva: Juha Tamminen

Keskiviikon Bosnia-ottelussakin Lod loi Pukille kaksi hyvää maalipaikkaa, ennen kuin hänet otettiin vaihtoon 77 minuutin pelin jälkeen. Pukki sanoo, että hän ottaisi 27-vuotiaan maajoukkuetoverinsa mielellään Carrow Roadille.

– Röbä on huippupelaaja. Hänen kanssaan on todella kiva pelata, joten miksipäs ei?, jatkoi Pukki hymyssä suin.

– Samalla tavalla [kuin Buendía], Lod tuntee minun liikkeet hyvin ja löytää ne oikeat tilat. Hän on laadukas kaveri.

LUE MYÖS: ”Annoin rehellisen mielipiteeni” – Robin Lodilla oli näppinsä pelissä Huuhkajat-puolustajan siirrossa, oma tilanne selkeä

Pukki paljastaa, että Suomen pelit nousevat aina silloin tällöin puheenaiheeksi myös Norwichissa.

– En ole itse asiassa [suositellut ketään pelaajia Norwichin hankkittavaksi]. Siellä on scoutit ja muut, jotka hoitavat sen puolen. Mutta kyllä he siellä seuraavat myös meidän (Suomen) pelejä. Yleensä siellä ollaan kaikesta ihan hyvin perillä, kun menee takaisin.

Oma seuratilanne

Pukki täyttää ensi viikon maanantaina 31 vuotta. Hänen sopimuksensa Norwichin kanssa ulottuu kesään 2022, mutta siihen sisältyy optio myös yhdestä lisävuodesta.

Suomalaishyökkääjä ei vielä osaa sanoa, jatkaako hän sopimustaan pidemmälle vai tekeekö hän seuraavan pelaajasopimuksensa jonkun toisen seuran kanssa.

Norwichissa luonnollisesti toivotaan, että Pukki paukuttaisi maaleja Kanarialintujen väreissä niin pitkään kuin mahdollista.

– En ole miettinyt asiaa vielä yhtään. Keskittymiseni on ollut täysin peleissä ja taistelussa paikasta Valioliigassa. En ole siis pohtinut asiaa sen enempää, päätti Pukki.

LUE MYÖS:

Kaikki Suomen ottelut ovat nähtävissä Elisa Viihde Viaplaysta, V Sport Jalkapallo -kanavalta sekä ilmaiseksi Viafreesta.

Eetu Ikola
Twitter: @eetuikola