HELSINKI. Huuhkajien avainpelaaja Robin Lod sai tammikuun lopulla iloisia uutisia, kun hänen edustamansa MLS-seura Minnesota United vahvisti rivejään suomalaispuolustaja Jukka Raitalalla.

Lod ja Raitala olivat toisilleen ennestään tuttuja, sillä kumpikin on pelannut merkittävää roolia Markku Kanervan alaisuudessa Huuhkajissa.

Raitalalla on vyöllään yhteensä 53 ottelua A-maajoukkuepaidassa, Lodilla 41. Kumpikin valittiin mukaan myös tämän viikon MM-karsintapeleihin Bosnia-Hertsegovinaa ja Ukrainaa vastaan.

Lod, 27, on aina pitänyt pelaamisesta Raitalan kanssa, minkä vuoksi hän oli iloinen saadessaan kokeneen laitapuolustajan rinnalleen myös Minnesotaan.

– No totta kai se on tuntunut hyvältä, kertoi Lod SuomiFutis-sivustolle maanantain mediatilaisuudessa Töölössä.

– Olen tykännyt pelata Jugin kanssa täällä maajoukkueessa, joten on kiva päästä pelaamaan hänen kanssaan myös seurajoukkueessa.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Jukka Raitala aloittaa jo viidennen kautensa MLS:ssä. Kuva: Getty Images

– Jugi on hyvä tyyppi ja hän auttaa tosi paljon myös kentän ulkopuolella. On mukava päästä heittämään läppää myös suomeksi, ettei aina tarvitse pärjätä vain sillä huonolla englannilla.

Montreal Impactin entinen kapteeni oli vapaa agentti, kun hänen kolmivuotinen ajanjaksonsa Quebecissa tuli päätökseen. Lodilla oli myös näppinsä pelissä, kun Minnesota päätti tarjota Raitalalle pelaajasopimusta.

– Meidän valmennusjohto kyseli paljon siitä, millainen pelaaja ja persoona Jugi on. Minä annoin heille hyvän, rehellisen mielipiteeni hänestä.

Lod jatkoi itsekin mielellään Minnesotassa, vaikka loppukauden vahvat otteet herättivätkin keskustelua mahdollisesta paluusta Eurooppaan. Lod on pelannut urallaan myös Kreikassa Panathinaikosissa ja Espanjassa Sporting Gijónissa.

– Sopimusta on vielä jäljellä, joten kaikki keskittyminen on ollut Minnesotassa, totesi Lod, jonka diili seuran kanssa ulottuu vuoden 2021 loppuun saakka.

Pelituntuma kunnossa

Huuhkajat aloittaa MM-karsintaurakkansa keskiviikkona Bosnia-Hertsegovinaa vastaan. Lod ei ole päässyt vielä vuoden 2021 puolella tositoimiin, sillä uuden MLS-kauden alkua on jouduttu siirtämään aina huhtikuun puoliväliin saakka.

LUE MYÖS: MLS-kauden alkamisaikataulu julkistettu – sarjassa mukana neljä suomalaista

Lod ei kuitenkaan ole pelituntumastaan huolissaan.

– Olen päässyt pre-seasonille hyvin mukaan ja hyvään fyysiseen kuntoon, eli ei pitäisi olla mitään ongelmia sen suhteen, jatkoi Lod.

[readmore from=Huuhkajat]

– Pre-season on pitänyt sisällään rankkaa treenaamista ja harjoitusotteluita, joita olemme pelanneet sekä oman joukkueen kesken että yhtä toista joukkuetta vastaan.

Lod esiintyi marraskuun maajoukkuetauolla loistavasti, kun hän takoi vyölleen sekä maalin että maalisyötön Nations Leaguen otteluissa Bulgariaa ja Walesia vastaan. Pelintekijä toivoo jatkavansa samaan malliin Bosnia-Hertsegovinaa vastaan.

– Totta kai, siihen pyritään. Kun kentälle pääsee, pitää antaa kaikkensa, hymähti Lod.

– Luvassa on kova matsi, kun kaikki lähtevät samasta pistetilanteesta, mutta fiilis on luottavainen.