”Strategioita en viitsi paljastaa” – Teemu Pukilla Huuhkajien paidassa täydellinen tilasto rangaistuspotkuissa

© Kuva: Juha Tamminen

Kun Teemu Pukki teki sunnuntaina Huuhkajien 1-1-tasoituksen Ukrainan verkkoon MM-karsintojen toisen kierroksen ottelussa, tuuletti hän kaikkiaan neljättä rangaistuspotkumaaliaan Suomen paidassa. Aiemmat kolme syntyivät syksyllä 2019 EM-karsinnoissa otteluissa Kreikkaa, Italiaa ja Liechtensteinia vastaan. Pukin rankkarisaldo A-maajoukkueessa on sataprosenttinen.

Maanantaina 31 vuotta täyttäväksi kärkimieheksi Pukki ei kuitenkaan ole kovin paljoa rankkareita seurajoukkueurallaan ampunut. Kaikkiaan hänelle on tilastoitu 18 rankkaria, joista 14 seurajoukkueissa. Epäonnistumisia on tullut neljä ja maaleja 14.

Huomionarvoista kuitenkin on, että rankkarivastuu on lisääntynyt huomattavasti viime aikoina. 18 rankkarista puolet, eli yhdeksän, Pukki on laukonut viimeisten 14 kuukauden aikana. Norwichin paidassa tänä aikana ammutuista kahdeksasta rankkarista kuusi on johtanut maaliin.

Pukki kertoo nauttivansa lisääntyneestä pilkkuvastuusta, mutta ei halua paljastaa omaa taktiikkaansa rankkarien laukojana.

– Monissa joukkueissa hyökkääjän tehtävä on ampua rankkareita, varsinkin kun on hyvä itseluottamus, Pukki totesi SuomiFutis-sivustolle Huuhkajien etämediatilaisuudessa maanantaina.

– Tällä kaudella on tullut muutama epäonnistuminenkin, mutta nyt on ollut hyvä fiilis mennä pilkulle ja ottaa vastuuta.

– Nuorempana minulle ei niin paljon vastuuta suotu, mutta nyt olen päässyt vetämään. Strategioita en viitsi tässä paljastaa, vaan pidetään se salaisuutena, hyökkääjä heitti hymyssä suin.

Pukki tuntuu pääsevän tätä nykyä solkenaan maalipaikoille niin Huuhkajissa kuin Norwichissakin. Muun muassa Robin Lod on ylistänyt sitä, kuinka helppoa Pukin kanssa on pelata. Lukuisat maalipaikat johtuvat varmasti siitä, kuinka maailmanluokkaa Pukin lähtönopeus ja ajoitus ovat. Sen Pukki sanoo johtuvan sekä luontaisista ominaisuuksistaan että sinnikkäästä harjoittelusta.

– Varmasti olen näissä asioissa kehittynyt uran varrella treenatessa ja pelatessa, mutta mitään erikoistreeniä en ole vetänyt. Se, että osaan liikkua maalipaikoille on varmasti yksi mun vahvuuksista, hyökkääjä totesi.

LUE MYÖS:

Lähde: Transfermarkt

Heikki Kuparinen
Twitter: @Heykki80


Saat kympillä 60 euroa pelirahaa ja ilmaiskiekat

Yhdellä 10 € talletuksella saat

  • 60€ pelirahaa
  • 25 ilmaiskierrosta Book of Deadiin
  • Bratislavan kasinomatkan arvonta