Mika Kottilalta tyhjentävä analyysi Huuhkajista V Sportin studiossa – Pasi Rautiaiselta varoitus: ”Kundit tietävät sen”

© Kuva: Juha Tamminen

Suomi keräsi kahdesta ensimmäisestä MM-karsintaottelusta kaksi pistettä. Saldo on vähintäänkin kelvollinen, kun otetaan huomioon, että vastassa olivat kivenkovat Bosnia ja Hertsegovina kotona sekä Ukraina vieraissa.

Sunnuntaina Suomi nousi tappioasemasta komeasti 1-1-tasapeliin, kun Teemu Pukki onnistui rangaistuspotkusta 89. minuutilla. Pukki sanoi pelin jälkeen, ettei kahden pisteen saldo kahden pelin jälkeen ole ideaalitilanne. Enemmänkin olisi ollut Pukin mukaan otettavissa. Bosniaa vastaan Suomi menetti 2-1-johdon viime hetkillä. Toisaalta myös Bosniaa vastaan Suomi osoitti venymiskykyään nousemalla 0-1-tappioasemasta nopeasti johtoon.

MM-karsintojen ensimmäiset pelit jättävät varmasti Huuhkajien kannattajille hieman ristiriitaisen tunnelman. Toisaalta Suomi nappasi komeat tasapelit kovista jalkapallomaista, mutta karsintojen kannalta enemmänkin olisi voinut olla otettavissa. Se kertoo Huuhkajien valtavasta kehitysloikasta, kuten V Sportin asiantuntija Mika Kottila asian purki sanoiksi tyhjentävästi.

– Jos kokonaisuudessa katsotaan, niin aika harvassa Ukrainan paikat, edes puolittaiset paikat olivat. Se, mikä minua nyt alkaa tässä kaivelemaan entistä enemmän, että meillä on nyt kaksi peliä, joista olisi oikeasti ilman mitään taikatemppuja ollut mahdollista ottaa kuusi pistettä.

– Se tarkoittaa sitä, että meidän maajoukkueemme on sillä tasolla, että me voimme olla harmissaan tällaisista otteluista. Kaksi huippumaata ja saimme kaksi pistettä, tarjolla oli kuusi. Ainakin itse olen pettynyt. Olisin luonnollisesti halunnut ne kuusi pistettä ja ne olivat todellakin saatavissa, Kottila sanoi V Sportin studio-osuudessa ottelun jälkeen (Elisa Viihde Viaplay).

V Sportin toinen asiantuntija Pasi Rautiainen oli kaksikosta tyytyväisempi pistesaldoon. Tasapelipiste Ukrainasta oli Rautiaisen mukaan todella kova saavutus. Bosnia ja Hertsegoviaa vastaan pelattu kotiottelu olisi voinut Rautiaisen mukaan kääntyä myös vieraille.

– Haluan sanoa sen varoittavan sanan ja nuo kundit tietävät sen. Tasureiden hakeminen on hemmetin kova juttu, mutta jokaisen yksittäisen pelin voittaminen on vielä se yksi askel. Voittaminen on aina vielä jotain ekstraa. Tämä pinna (Ukrainasta) oli suuri pinna, Rautiainen huomautti.

Suomen osalta maajoukkuetauko jatkuu vielä keskiviikkona harjoitusottelulla Sveitsiä vastaan. MM-karsinnat jatkuvat vasta ensi syyskuussa. Kesällä Huuhkajat on historiallisesti mukana EM-lopputurnauksessa.

LUE MYÖS: