Juventus sai niellä tiistaina karvaan pettymyksen, kun Porto jätti sen ulos Mestarien liigan puolivälieristä ja eteni jatkoon vierasmaalisäännön turvin otteluparin päätyttyä 4-4-tasalukemiin (lue raportti ottelusta). Juventus pelasi noin 70 minuuttia yhden miehen ylivoimalla, kun Porton hyökkääjä Mehdi Taremi ajettiin ulos toisen varoituksen myötä 54. peliminuutilla.

Juventus oli lähellä pelastua sen kohtaloksi koituneelta jatkoajalta, sillä varsinaisen peliajan käännyttyä jo lisäminuuteille se painoi ankarasti päälle. Álvaro Moratan tekemä maali hylättiin ensin paitsiona VAR-tarkistuksen jälkeen, ja vielä ajassa 90’+3 Juan Cuadrado laukoi pallon tolppaan. Läpi ottelun ahkerasti tarkkoja keskityksiä viljellyt kolumbialainen harmitteli luonnollisesti vedon hiuksenhienoa epätarkkuutta.

– Kun ammuin sen kudin, ajattelin välittömästi Madridissa tekemääni maalia (toim. huom. syyskuussa 2019 Atlético Madridia vastaan). Valitettavasti tällä kertaa se ei mennyt sisään, Cuadrado voivotteli.

– Paljon muuta en voi sanoa. Olen ylpeä joukkueesta ja kentällä osoittamastamme intohimosta. Tarvitsemme sitä samaa Serie A:ssa.

– Tällaista tapahtuu. Olemme ammattilaisia ja mahtavia pelaajia, ja tällaisia asioita sattuu jopa mahtavalle joukkueelle.

Loppukauden tavoitteena on nyt kuroa Interin kymmenen pisteen etumatkaa kiinni Serie A:ssa. Lisäksi Juventus kohtaa Italian cupin finaalissa Atalantan. Cuadradon mukaan joukkueen taso ei ole kuitenkaan riippuvainen siitä, katkeaako yhdeksän vuotta jatkunut mestaruusputki vai ei. Aikakauden päättymisestä hän ei halua puhua.

– Uskomme Scudettoon (Serie A:n mestaruuteen), taistelemme loppuun saakka ja lyömme painetta Interille. Meillä on huipulle kiipeämiseen vaaditut voimat.

– Olemme voittaneet sarjan monen vuoden ajan. Vaikkemme voittaisikaan Scudettoa tällä kaudella, ei se muuta mitään, Cuadrado toteaa.

Juventuksen neljästä maalista otteluparissa kolme tehnyt 23-vuotias Federico Chiesa oli lausunnoissaan selvästi Cuadradoa pettyneempi.

[readmore from=Juventus]

– En löydä tästä illasta mitään positiivista. Halusin päästä jatkoon. Teimme ensimmäisen puoliajan jälkeen tarpeeksi ansaitaksemme jatkopaikan. Loimme monia maalipaikkoja ja Juan Cuadrado osui tolppaan.

– Kun ei pääse jatkoon, täytyy analysoida tapahtunutta. Minusta meillä oli toisella puoliajalla kuitenkin eri asenne ja ansaitsimme jatkopaikan. Halusimme olla puolivälierissä, mutta koska emme ole, keskitymme nyt Serie A:han ja Coppa Italiaan, Chiesa totesi.

Myrtynyt oli myös jatkoajalla maalipaikkaan päässyt toppari Matthijs de Ligt.

– Tämä on todella raskasta. Kun pelaa ylivoimalla melkein koko pelin, on rankkaa pudota tällä tavalla.

– Tietysti peli muuttaa tämän kauden. Halusimme olla Mestarien liigassa, mutta nyt putosimme jo maaliskuussa, De Ligt lisäsi.

Lähde: Football-Italia

LUE MYÖS:

Jättiyllätys! Porto pudotti Juventuksen jatkosta Cristiano Ronaldon avustuksella – portugalilaistähdeltä karmea virhe

Porton Mestarien liiga -sensaatio ruumiillistui 38-vuotiaaseen Pepeen – ”Jos olisin valmentaja, näyttäisin klipit kaikille toppareille”

Cristiano Ronaldon teko sai mestarivalmentajan kuumenemaan: ”Anteeksiantamatonta!”

”Ne ovat olleet suurenmoiset 16 vuotta” – Alisuorittaneen Cristiano Ronaldon ja Lionel Messin aikakausi päättymässä

Katso: Tästä kaikki puhuvat – näin karmealla tavalla Juventuksen muuri hajosi ratkaisevalla hetkellä

Cristiano Ronaldon virhe nauratti – somessa reviteltiin huvittavilla kuvilla: ”Niin näkymätön, että pallo vain läpäisi hänet”

Andrea Pirlo ei voinut uskoa, millainen virhe koitui Juventuksen kohtaloksi: ”Tällaista ei ole koskaan ennen tapahtunut”