”Ne ovat olleet suurenmoiset 16 vuotta” – Alisuorittaneen Cristiano Ronaldon ja Lionel Messin aikakausi päättymässä

© Kuva: Getty Images

Mestarien liigassa nähtiin tiistaina ensimmäinen iso yllätys, kun Porto pani pisteen Juventuksen mestaruushaaveille ja pudotti Serie A -jätin jatkosta vierasmaalisäännöllä yhteismaalein 4-4. Juventus voitti jatkoajalle edenneen toisen osaottelun 3-2, mutta Porton sinnikkyys ansaitsee hatunnoston, sillä se pelasi yli tunnin yhden pelaajan vajaalla.

Putoaminen oli iso pettymys etenkin euromenestystä Juventuksessa kipeästi janoavalle Cristiano Ronaldolle, joka pelasi omaan tasoonsa peilattuna vaisun otteluparin. Jatkoajalla portugalilainen näyttäytyi erityisen huonossa valossa, sillä otteluparin ratkaissut Sergio Oliveiran vapaapotku meni maaliin muurissa selkänsä pallolle kääntäneen Cristiano Ronaldon jalkojen välistä. Supertähti saikin osakseen pelin jälkeen mestarivalmentaja Fabio Capellolta melkoisen ryöpytyksen.

Twitterin tilastoekspertti MisterChip nosti esille karun faktan, joka tosin on vielä viimeistä silausta vaille valmis. Jos myös Barcelonan taival katkeaa keskiviikkona PSG:tä vastaan (PSG voitti avausosan vieraissa 4-1), näemme ensimmäistä kertaa sitten kauden 2004-2005 Mestarien liigan puolivälierät sekä ilman Lionel Messiä että ilman Cristiano Ronaldoa. Yksi aikakausi Mestarien liigassa on siis tulossa päätökseensä.

– Voin vain sanoa, että ne ovat olleet suurenmoiset 16 vuotta, MisterChip kirjoitti.

Cristiano Ronaldo pelasi Real Madridissa suurenmoiset yhdeksän kautta, joiden aikana hän voitti Mestarien liigan neljä kertaa. Juventukseen hän siirtyi kesällä 2018, mutta menestystä eurokentillä ei ole tullut.

Real Madridissa Cristiano Ronaldo pelasi Mestarien liigan välierissä kahdeksana vuonna peräkkäin, mutta Juventuksen kanssa hän ei ole päässyt välieriin yhdelläkään kolmesta kaudestaan. Vuonna 2019 matka katkesi puolivälierissä ja kahdella viimeisimmällä kerralla jo neljännesvälierissä. Viimeksi CR7:ltä on jäänyt semifinaalit kolmesti putkeen väliin vuosina 2004-2006, kun hän pelasi vielä Manchester Unitedissa.

Cristiano Ronaldo on 134 tekemällään maalilla Mestarien liigan historian ylivoimaisesti paras maalintekijä. Juventuksessa maaleja ei ole kuitenkaan syntynyt samaan tahtiin kuin ennen. Kolmen kauden aikana Cristiano Ronaldo on tehnyt Juventukselle (23 ottelussa) Mestarien liigassa yhteensä 14 maalia, joista neljä tällä kaudella. Se on yhteenlaskettunakin vähemmän kuin viimeisellä Real Madridin kaudellaan 2017-2018, jolloin portugalilainen mätti Mestarien liigassa 15 maalin kauden.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.